Maple Glazed Smoked Ham Recipe

Rökt Lönnglasad skinka Recept



Det rökt lönnglasade skinka -receptet är perfekt att använda när du vill lägga till en speciell touch till din festliga bakade skinka! Den mest otroliga glasyren med doften av lönn och antydan till senap och smaksättning för att du aldrig vill ha en enkel skinka igen.

Ingredients

6 till 7 kg (12 till 14 lb) skinka, tillagad, redo att ätas

Klistra:

30 Ml (2 msk) varje dijonsenap, lönnsirap och mald svartpeppar

15 Ml (1 msk) vardera av vegetabilisk olja, cidervinäger, lökpulver, paprika och 10 ml (2 tsk) grovt salt

Preparation

Glasyr:

180 ml (⅔ c) lönnsirap

90 ml (⅓ c) bourbon

45 Ml (3 msk) dijonsenap

Kvällen innan du planerar att servera skinkan, skär den feta sidan av skinkan med breda kors och tvärs 0,6 cm till 1,2 cm (¼′ till ½′) djupa.

Kombinera pastaingredienserna i en liten skål.

Applicera pastan jämnt över hela skinkan.

Täck med plastfolie och ställ i kylen över natten.

Ta ut skinkan ur kylen och låt stå i rumstemperatur i ca 45 minuter.

Rökningsmetod:

Sätt din Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).

Med hjälp av Maple flavor bisquettes rök/koka skinkan i cirka 5 till 6 timmar beroende på mängden röksmak du vill att skinkan ska ha.

Blanda ihop ingredienserna till glasyren i en liten kastrull och koka på låg värme i 15 minuter. Pensla skinkan med glasyr ett par gånger under den sista timmen av tillagningen.

Att tjäna:

Låt skinkan stå i 15 minuter innan du skär den.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now