Canadian Bacon on a cutting board

Smoked Canadian Back Bacon Recipe



Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.

Ingredients

1½ Lb fläskfilé

För saltlake:

½ liter vatten

3,2 oz kosher salt

20 G Pragpulver (kur #2)

¼ kopp lönnsirap

¼ kopp farinsocker

4 vitlöksklyftor - hackade

3 lagerblad

½ msk torkad timjan

½ msk svartpeppar

Saft & skal av 1 citron

Bradley Flavor Bisquettes - lönn

Preparation

Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och värm för att lösa upp socker och salter.

Kyl saltlake.

Sänk filén i saltlake och saltlake i 3 dagar, rotera med jämna mellanrum för att säkerställa jämn saltlake.

Skölj filén och låt torka så att den bildas pelleter.

Förvärm rökaren till 200°F.

Rök med lönnbisquettes tills en innertemperatur på 150°F uppnås.

Av Lena Clayton.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now