Smoked Canadian Back Bacon Recipe
Ever wondered how to make Canadian back bacon? This recipe uses a homemade cure. For a simpler method try Maple Smoked Back Bacon, made with the Bradley Smoker Maple Cure.
Ingredients
1½ Lb fläskfilé
För saltlake:
½ liter vatten
3,2 oz kosher salt
20 G Pragpulver (kur #2)
¼ kopp lönnsirap
¼ kopp farinsocker
4 vitlöksklyftor - hackade
3 lagerblad
½ msk torkad timjan
½ msk svartpeppar
Saft & skal av 1 citron
Bradley Flavor Bisquettes - lönn
Preparation
Blanda ingredienserna till saltlake i en kastrull och värm för att lösa upp socker och salter.
Kyl saltlake.
Sänk filén i saltlake och saltlake i 3 dagar, rotera med jämna mellanrum för att säkerställa jämn saltlake.
Skölj filén och låt torka så att den bildas pelleter.
Förvärm rökaren till 200°F.
Rök med lönnbisquettes tills en innertemperatur på 150°F uppnås.
Av Lena Clayton.
Lönn
Trä
Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.
Shop Now