Rökt Griskidspareribs Recept
Skäm bort dig med de läckra smakerna av rökt fläsksida reservribbor med detta lockande recept. Dessa mjuka revben är sakkunnigt kryddade, långsamt rökt till perfektion och levererar en vattnig kombination av rökigt, saftigt och smakfullt kött som gör att du längtar efter mer.
Ingredients
1,5 kg (3 lb) fläsksida spareribs
Sötsyrlig sås till revbensspjäll:
250 ml (1 c) ketchup
125 ml (½ c) farinsocker
75 ml (⅓ c) vinäger
30 Ml (2 msk) Worcestershiresås
1 medelstor lök, finhackad
1 vitlöksklyfta, finhackad
2 Ml (½ tsk) hett chilipulver (valfritt)
Preparation
Förkoka spareribs på galler över en plåt vid 180°C (350°F) i en timme.
Förbered såsen genom att kombinera alla söta och sura ingredienser i en kastrull.
Koka upp, sänk sedan värmen och låt puttra till önskad konsistens.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till cirka 90°C (220°F).
Ta ut spareribs från ugnen och lägg dem på ett oljat rökgaller.
Pensla båda sidorna av spareribs rikligt med sötsur sås.
Använd Hickory smak bisquettes rök/koka i 2½ till 3 timmar eller tills de är klara.
Ta ut då och då för att tråckla med sötsursås.
Tillagningstiden kommer att variera beroende på väder och vindförhållanden.
Köttet ska vara mört och lätt att dra bort från benen när det är klart att servera.
Att tjäna:
Värm resterande sås och servera som dipp med revbensspjäll, franskbröd och sallad. Se till att komma ihåg fingerskålar och massor av servetter!
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now