Rökt Fläskkotletter Recept
Det finns många sätt att röka fläskkotletter. Detta recept med färska örter och senap är så enkelt och fläskkotletter kommer att bli fuktiga och mjuka.
Ingredients
6 Fläskkotletter i mitten
75 Ml (⅓ kopp) kornig dijonsenap
45 ml (3 msk) honung
30 ml (2 msk) vegetabilisk olja
15 Ml (1 msk) rödvinsvinäger
15 Ml (1 msk) hackade färska örter som salvia, rosmarin och/eller timjan
Salta och peppra efter smak
Preparation
Förberedelse:
Putsa fläskkotletter på överflödigt fett
Torka av och lägg i en ugnsform i glas eller keramik
Fördela ingredienserna över fläskkotletterna
Vänd fläskkotletter för att täcka alla sidor
Låt oss stå
Rökningsmetod:
Förvärm rökaren till 90-100°C (190-220°F)
Lämna lite senapssås på kotletterna
Lägg på ett oljat galler i övre halvan av rökaren
Rökkoka i 3 till 4 timmar, eller tills kotletterna är klara. Tillagningstider kommer att variera beroende på vind- och väderförhållanden.
Klarhetstest:
Fläskkotletterna ska vara fuktiga och möra.
Färdig att servera.
Servera med resten av såsen ovanpå kotletten.