Smoked Pork Loin Roast Recipe

Rökt Fläskstek Recept



Denna fläsklås är perfekt kryddat och långsamt rökt till perfektion på ett sätt som säkert kommer att imponera på dina gäster och lämna dig vill ha några sekunder.

Ingredients

Fläskstek med ben

4 till 6 vitlöksklyftor i halvor

Vatten

Marinad:

250 ml (1 c) salt

250 ml (½ c) farinsocker

En burk fryst äppeljuicekoncentrat

15 Ml (1 tsk) varje vitlökspulver, kryddsalt och sojasås

125 ml (¼ c) vitt socker

125 ml (¼ c) honung

250 Ml (1 c) teriyaki, jamaicansk jerk eller marinad efter eget val

Preparation

Blanda ingredienserna till marinaden i en stor icke-metallisk mixerskål.

Ta stek och gör slumpmässiga insatser med en vass kniv.

Stoppa in vitlöksklyftorna i insättningarna i köttet.

Lägg steken i mixerskålen med marinaden och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka steken.

Förslut skålen med plastfolie och förvara den svalt över natten.

På morgonen, ta bort steken och låt lufttorka i cirka 1 till 2 timmar.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till 90°C (200°F).

Använd bisquetter med äppelsmak och låt spjället vara stängt rök/kok i 6 till 10 timmar beroende på storleken på din stek.

Att tjäna:

Denna stek är fin med wokade grönsaker och ris. Ananasklyftor ger en slående kontrast – lägg till Bradley Smoker under den sista ½ timmen.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now