Rökt Fläskstek Recept
Denna fläsklås är perfekt kryddat och långsamt rökt till perfektion på ett sätt som säkert kommer att imponera på dina gäster och lämna dig vill ha några sekunder.
Ingredients
Fläskstek med ben
4 till 6 vitlöksklyftor i halvor
Vatten
Marinad:
250 ml (1 c) salt
250 ml (½ c) farinsocker
En burk fryst äppeljuicekoncentrat
15 Ml (1 tsk) varje vitlökspulver, kryddsalt och sojasås
125 ml (¼ c) vitt socker
125 ml (¼ c) honung
250 Ml (1 c) teriyaki, jamaicansk jerk eller marinad efter eget val
Preparation
Blanda ingredienserna till marinaden i en stor icke-metallisk mixerskål.
Ta stek och gör slumpmässiga insatser med en vass kniv.
Stoppa in vitlöksklyftorna i insättningarna i köttet.
Lägg steken i mixerskålen med marinaden och tillsätt tillräckligt med vatten för att täcka steken.
Förslut skålen med plastfolie och förvara den svalt över natten.
På morgonen, ta bort steken och låt lufttorka i cirka 1 till 2 timmar.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till 90°C (200°F).
Använd bisquetter med äppelsmak och låt spjället vara stängt rök/kok i 6 till 10 timmar beroende på storleken på din stek.
Att tjäna:
Denna stek är fin med wokade grönsaker och ris. Ananasklyftor ger en slående kontrast – lägg till Bradley Smoker under den sista ½ timmen.
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now