Rökt Bourbonglasade revben Recept
Detta rökt bourbon-glaserade revbenrecept är från rök och krydda med viss liten modifiering.
Lär dig att röka revben som en proffs, så kommer du att vara stjärnan i alla BACYARD BBQ!
Älskar du otroligt ömma fläsk revben? Om du gör det, kommer du att bli riktigt upphetsad!
Jag gillar att ta bort membranet på undersidan av revbenen eftersom jag tycker att det fungerar bäst. Dessutom tillåter det en bättre infusion av krydda från gnuggan och rök en gång i rökaren. Det är en bra idé att slå den i mitten av cykeln eftersom de sista revbenen jag gjorde bara var lite torr. Såsen med bourbon låter bra att karamellisera lite i slutet.
Ingredients
Barbecued Rib Rub:
⅓ Kopp peppar - nymalen
¼ Kopp paprika
2 msk socker
1 msk salt grovt havskosher
1 msk chilipulver
1½ Te vitlökspulver
1½ Te lök pulver
3 Varje fläsk revbensspjäll ca 3 lb vardera
Bourbon mopp (frivillig):
Moppa vid två timmar
¾ Kopp bourbon
¾ Kopp cider vinäger
Sås:
¼ Kopp smör osaltat bäst
¼ Kopp vegetabilisk olja
2 Varje lök - medium hackad
¾ Kopp bourbon
⅔ Cupp ketchup
½ Kopp cidervinäger
½ Kopp färsk apelsinjuice
½ Kopp ren lönnsirap
⅓ Kopp melass
2 msk Worcestershiresås
½ Tepeppar - nymalen
½ Te salt
Preparation
Ta bort membranet på undersidan av revbenen med hjälp av en tång.
Kombinera rub ingredienser i en skål, och applicera rub jämnt på revbenen, reservera ca½ av kryddblandningen. Lägg plattor i en plastpåse eller inslagna i saran och kyl dem över natten.
Dagen efter tar du revbenen ur kylen och klappar ner med resterande rub. Låt stå i rumstemperatur i 30-40 minuter.
Förvärm BS till 200-220ºF i en timme.
Om du tråcklar, blanda ihop bourbon med vinäger med ½ koppvatten. Värm moppen på låg värme.
Överför köttet till rökaren. Koka revbenen i ca 4-5 timmar, rök samtidigt med valfria träbisquetter, vänd och moppa efter 2 timmar. Byt hyllor i Bradley när du moppar.
Förbered Bour-BQ-såsen medan skivorna ryker så den är redo att appliceras på revbenen ca 45 min innan köttet är klart.
I en stor kastrull, smält smöret med olja på medelvärme. Tillsätt löken och fräs i ca 5 min tills de börjar bli gyllene. Tillsätt resten av ingredienserna och koka på låg temperatur i cirka 40 minuter tills det tjocknar.
Pensla revbenen med såsen en eller två gånger under de senaste 45 minuterna till en timmes rökning för att få lite glasyr. Häll tillbaka den återstående mängden i spisen och låt sjuda i ytterligare 20 minuter tills den reducerats ⅓.
Köttet är färdigt när köttet böjer sig lätt mellan revbenen och såsen är sliskig och kladdig. Skiva som du väljer - jag gillar att skiva i 2-ribbad portioner efter att jag låtit dem sitta utanför rökaren i cirka 10 minuter.