Smoked Cured Bacon on a Stick Recipe

Rökt botad Bacon på en pinne Recept



Jag kallade det här receptet rökt botad bacon på en pinne eftersom botade revben smakar exakt som bacon. Sammantaget för det första försöket var revbenen ganska bra. Smaken var mer som skinka, och det är definitivt värt att göra igen. Köttet var rött, och jag märkte att köttet inte drar tillbaka från benet lika mycket som oklädda revben. Jag är inte säker på om det berodde på den specifika köttstycket, eller om det hade något att göra med härdningsprocessen. Gnidan är ganska stark i smaker, så nästa gång jag kommer att röka/laga dem utan gnuggan, eller åtminstone ett rack utan någon smaksättning. Genom att inte använda en gnugga kommer jag att smaka det botade köttet bättre. Jag föredrar St. Louis -stil Spareribs, för de är redan trimmade som jag gillar dem. Du kan använda otrimmade reservribbor om du vill. Ta först bort membranet från baksidan av revbenen. Skär ribborna vid behov för att passa dina rack. Jag tycker att för Spareribs måste jag klippa tre revben från den minsta sidan. Sedan placerar jag alla mindre bitar på ett rack. Rugen är valfritt. Jag fick det här receptet från Webers stora grillbok. Detta är min favorit gnugga för fläsk revben, men det är också en stor gnugga för nötkött. För det härdade reservriptet lämnade jag ut saltet. Om du vill ha en stor gnugga för icke-bäckade revben eller bara för allmänt bruk, tillsätt saltet.

Ingredients

Bota:

1 msk per pund Morton's Tender Quick eller Basic Dry Cure

1 – 2 tsk per pund mörkt brunt socker, eller sötningsmedel efter eget val (jag använde 1,5 tsk. per pund)

St Louis stil spareribs; eller bebisryggar

Kansas City Style Rub:

2 msk paprika

2 msk ljust farinsocker (jag använder mörkbrunt)

1 msk chilipulver (använd din favorit, om ditt chilipulver är varmt kan du använda 2 teskedar)

1 msk kosher salt

1 msk knäckt svartpeppar

2 tsk granulerad vitlök

2 tsk granulerad lök (eller pulveriserad)

1 tsk mald spiskummin

Preparation

För botemedlet:

Blanda torra ingredienser noggrant. Du kan tillsätta mer krydda till din kur, men eftersom jag skulle använda en rub så ville jag behålla detta basic och bara öka sötman.

För Rub:

Blanda ingredienserna i en liten skål. Applicera rubbet på båda sidor av köttet och tryck in. Du kan röka/laga mat vid den här tiden, eller slå in tätt i plastfolie, lägg i en skål, kyl i 2 till 8 timmar.

*Obs: Jag använde inte salt i denna rub för de härdade revbenen.

Applicera cirka ⅔ av kuren på den köttiga sidan av revbenen och den återstående kuren på bensidan. Lägg i förslutbara plastpåsar. Om revbenen skärs får de plats i påsarna i gallonstorlek. Om den är oskuren måste du använda påsen på 2 gallon och du kanske kan passa två ställ per 2 gallon storlek.

Lägg i kylen med köttsidan nedåt, bensidan uppåt. För spareribs kur 7 - 12 timmar, för babyryggar kur i ca 4 - 6 timmar.

Under härdningstiden bör du märka att det bildas en del vätska. Halvvägs genom härdningsperioden, plocka upp påsen och gunga den fram och tillbaka för att omfördela härdningen. Lägg tillbaka den i kylskåpet med köttsidan nedåt och fortsätt att härda.

När det gäller härdningstiden varierar spareribs i tjocklek, så använd de högre tiderna för tjockare spareribs. Eller så kan du använda de högre tiderna för en mer baconsmak. Men ju längre du botar desto saltare blir det. Jag föreslår att du börjar med de lägre tiderna, och när du har gjort din första batch kan du justera därifrån. Spareribben jag hade var ganska tunna, så 7 timmar var ungefär rätt.

När härdningstiden är över, ta bort från påsen och skölj noggrant av kuren och klappa torr med hushållspapper.

VALFRITT: Skölj ur all kur som finns i påsen och lägg tillbaka revbenen i påsen. Ställ tillbaka i kylen och låt vila i 12-24 timmar. Detta gör att härdningsprocessen kan fortsätta och ger härdningen tid att fördela sig jämnt över köttet.

Rökning/matlagning:

Använd ditt favoritsätt att röka/tillaga revben. Jag tar bara upp köttet till rumstemperatur, röker/kokar vid 210ºF (98,9ºC) med 1:20 – 1:40 timmars pecannötrök. Jag spritsar sällan.

Pekannöt
 Trä

Pecanbisquetter för Bradley Smokers

Med en söt och mild smak, vilket gör den till Hickorys mildare kusin, pecanbisquetter passar bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now