Smoked Bacon Recipe

Rökt Bacon ReceptSizzle of Bacon… .. Åh vad ett ljud!

Om det finns något som verkligen är sikelvärt i den här världen, måste det vara bacon. Vem älskar inte absolut bacon? Det finns inget som lukten av baconstekning på en stekpanna. Bacon är bra i en smörgås, på pizza, i en sallad, pasta och åh så mycket mer. Idag kommer vi att gå in på att göra det mest utsökta rökt baconet på jorden!

Ingredients

2 Höga msk havssalt

2 Höga msk av Demerara (brunt) socker

1 msk fin peppar

1 jämn tesked Prag #1 rosa pulver

Preparation

Jag började med en 5-kilos flåd mage.

Gnuggade över det hela med min krydda/kur och lindade in det tätt (3 gånger) med ett matomslag i plast.

Sedan ställde jag den i kylen i 5 dagar.

Sköljde den helt, torkade den och sedan tillbaka i kylen igen i 24 timmar.

Jag strödde sedan över den med grov peppar och placerade den i rökaren.

Med Alder Bisquettes satte jag temperaturen på 100°C/200ºF det rökte i 4 timmar. Efter 2 timmar torkade jag ren naturlig honung över hela magen och lämnade tillbaka den till rökaren. Rökaren stängde av sig automatiskt men jag lämnade den i rökaren över natten. Nästa morgon skivade jag det och stekte det godaste bacon jag någonsin ätit.

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now