Grilled Orange Pork Tenderloin Recipe

Grillad orange Fläsktrafik ReceptLär dig hur du gör saftiga grillade orange fläskfilé och koppla ihop detta enkla recept med lite välsmakande sås.

Ingredients

2 Fläskfilé - putsad och rengjord

För saltlaken:

2 koppar vatten

3 msk havssalt

¼ Kopp farinsocker

3 Bay Beaf

1 tsk pepparkorn

6-7 timjankvistar

4 salviablad

2 mandariner (skalad och saftad)

För såsmoppen:

1 mandarin (skalad och saftad)

2 vitlöksklyftor - hackade

½ Tsk chiliflakes

1 msk honung

1 tsk farinsocker

Peppar efter smak

Preparation

I en liten kastrull, samla ihop ingredienserna till saltlake och lös upp allt salt och socker. Ta bort från värmen och tillsätt isbitar för att kyla blandningen. I en ugnsform eller påse, lägg i fläskfilén och saltlaken, tillsammans med tillräckligt med vatten för att sänka fläsket helt. Täck över och låt svalna i kylen i 24 timmar.

Dra fläsket från saltlaken, klappa torrt och låt bli rumstemperatur igen. Blanda under tiden såsingredienserna i en skål och ställ åt sidan. Tillsätt INTE något salt till detta, saltlaken har redan tillsatt saltet till fläsket. Det får räcka!

Stek din filé på medelhög grill till 145-150 graderºF (63,8ºC-65.5ºC). Under de sista 2 minuterna av kokningen, pensla fläsket med såsen. Låt det karamellisera lite på den varma grillen. Ta av från värmen och lägg fläsket på en skärbräda och täck det med folie. Låt vila i 5 min. Skiva och servera med lite av såsen droppad över!

    Recept av: Cory Walby - Testkök på lördagskvällen