Fylld och rökt Pork-Loin Roast Recept
Färsk rosmarin förbättrar en blandad fruktfyllning i denna fläskstek. För en lättare röksmak, rökkock i halva tiden och stek i ugnen vid 180 ° C (350 ° F) i cirka 1 timme.
Ingredients
1,5 kg (3 lb.) fläskfiléstek, fjärilsbakad
5 Torkade päron, grovt hackade
10 Torkade aprikoser, grovt hackade
10 Torkade urkärnade katrinplommon, grovt hackade
5 Ml (1 tsk) finhackad färsk rosmarin
125 ml (½ kopp) rött eller vitt vin
Preparation
Putsa steken av överflödigt fett och klappa torr. Marinera päron, aprikoser, katrinplommon och rosmarin i vin i en liten skål i cirka 20 minuter. Töm reserverande marinad. Öppna ut fjärilssteken och fördela mitten med frukten. Rulla ihop och knyt ordentligt. Gnid in utsidan med resten av marinaden.
Rökningsmetod:
Förvärm rökaren till 80-90°C (175-190°F)
Lägg steken på ett oljat galler
Rökkoka i 6-7 timmar eller tills en omedelbar termometer visar 65-70°C (150-160°F). Tillagningstider kommer att variera beroende på vind- och väderförhållanden.
Klarhetstest:
Köttet ska vara fuktigt och mört. Låt stå några minuter innan du skär.