Stuffed & Smoked Pork Loin Roast Recipe

Fylld och rökt Pork-Loin Roast Recept



Färsk rosmarin förbättrar en blandad fruktfyllning i denna fläskstek. För en lättare röksmak, rökkock i halva tiden och stek i ugnen vid 180 ° C (350 ° F) i cirka 1 timme.

Ingredients

1,5 kg (3 lb.) fläskfiléstek, fjärilsbakad

5 Torkade päron, grovt hackade

10 Torkade aprikoser, grovt hackade

10 Torkade urkärnade katrinplommon, grovt hackade

5 Ml (1 tsk) finhackad färsk rosmarin

125 ml (½ kopp) rött eller vitt vin

Preparation

Putsa steken av överflödigt fett och klappa torr. Marinera päron, aprikoser, katrinplommon och rosmarin i vin i en liten skål i cirka 20 minuter. Töm reserverande marinad. Öppna ut fjärilssteken och fördela mitten med frukten. Rulla ihop och knyt ordentligt. Gnid in utsidan med resten av marinaden.

Rökningsmetod:

Förvärm rökaren till 80-90°C (175-190°F)

Lägg steken på ett oljat galler

Rökkoka i 6-7 timmar eller tills en omedelbar termometer visar 65-70°C (150-160°F). Tillagningstider kommer att variera beroende på vind- och väderförhållanden.

Klarhetstest:

Köttet ska vara fuktigt och mört. Låt stå några minuter innan du skär.