Rökt rökt Fläskkotletter Recept
Mjukt, saftigt och fullt av rökig smak, detta rökt fläsklåsrecept kommer säkert att bli en hit med din familj och vänner. Saltad i 36-48 timmar och sedan långsam rökt i fyra timmar, denna fläsklås är perfekt för grillning eller frysning för senare användning.
Ingredients
För saltlaken:
4 koppar vatten
1 kopp Morton Tender Quick*
Räcker till en 6 punds fläskkarré.
Mängden Tender Quick är den rekommenderade mängden av tillverkaren.
Preparation
Blanda först Tender Quick i vatten tills det löst sig. Jag uppmuntrar dig att lägga till dina egna kryddor i saltlaken.
Skär sedan ryggraden i två delar och lägg i saltlake (skär inte i kotletter i detta skede). Koktiden är cirka 36 timmar för detta recept. Men det kan förlängas upp till 48 timmar.
Att skära ryggraden i två delar görs av två anledningar: gör det lättare att få plats i en behållare du saltar i och dessutom kommer de mindre köttbitarna att passa bättre på rökställen.
Försök att hålla allt kött nedsänkt i saltlaken. Om det inte kan göras, håll exponerat kött till ett minimum.
Ta sedan bort köttet från saltlaken och skölj. Blötlägg köttet i färskt vatten i två timmar. Om du föredrar mer saltsmak, använd den högre delen av saltningstiderna, eller blöt i kortare tid (men inte mindre än en timme).*se nedan.
Du kan ta bort kött från vattnet nu och torka torrt med hushållspapper.
Nu är det dags att röka:
Förvärm din Bradley Smoker till 200°F. Rök i fyra timmar, eller tills köttets inre temperatur är 150 grader°F nås med tre timmars hickoryrök.
Ta bort köttet från rökaren, kyl och låt svalna. Efter kylning skär du ländarna i ca ¾ tum kotletter.
Du kan nu grilla varje enskild fläskkotlett, eller så kan du frysa in dem och grilla vid ett senare datum. Du kommer att notera att jag rekommenderar varmrökning tills den interna temperaturen når 150°F. Å andra sidan kan du röka den mindre än genomstekt, om du ska tillaga den på grillen. Men jag föredrar att laga rakt igenom, så att du inte behöver oroa dig för att "tillaga" den när du värmer på grillen igen.
Anmärkningar: Det största rådet är att blötlägga länden innan du röker. Jag kan inte överskatta vikten av detta steg, och det kommer att göra skillnaden mellan en acceptabel salt måltid och en utmärkt måltid.
Receptkredit: "Whitetailfan" från Bradley Smoker Forum.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now