Smoked Pork Cutlets and Pulled Pork Shoulder Recipe

Rökt Fläskkotletter och Drog fläsk axel ReceptUpptäck hemligheterna med att förvandla en fläsk i 15 kg till ett kulinariskt mästerverk! Med bara några enkla ingredienser och en touch av kreativitet kan du omvandla detta budgetvänliga köp till 16 saftiga ländskinnar och en munnvattnet dras fläskskuldra. Missa inte möjligheten att njuta av läckra rökt fläskkotletter, perfekt för hjärtligt frukostar eller snabba kvällsmåltider.

Ingredients

15 Lb fläskkarré

4 tsk farinsocker

2 tsk grovt salt

1 tsk rosa salt (Prag #2)

Preparation

Jag snubblade över ett fantastiskt erbjudande i min lokala livsmedelsbutik där de hade detta snitt tillgängligt för bara lite över 20,00 CAD. Den vägde 15 pund och från det köpet kunde jag få 16 ländkotletter, var och en mätte ¾" i tjocklek, samt en benfri fläskaxel.

För att förbereda kuren, kombinera 4 teskedar farinsocker, 2 teskedar grovt salt och 1 tesked rosa salt (Prag #2). Gnid in denna blandning på alla exponerade sidor av kotletterna. Lägg de kryddade kotletterna i en Tupperware-behållare och ställ i kylen i 5 dagar. Skaka Tupperware dagligen för att säkerställa jämn härdning av kotletterna.

För pulled pork shoulder, krydda och gnugga den, placera den sedan omedelbart i Bradley Smoker för middag samma kväll.

På den sjätte dagen överför du de härdade kotletterna till rökarset vid cirka 220ºF. Rök kotletterna i ca 4 timmar tills de är ca ¾ kokta. Efter rökning, låt dem svalna, vakuumförpacka dem och frys in för framtida bruk.

När du är redo att njuta av de rökta fläskkotletterna, ta bort dem från frysen vid behov. Tina dem och koka i en stekpanna. De smakar fantastiskt med en touch av senap eller äppelmos, vilket gör dem lämpliga för en rejäl frukost eller en snabb kvällsmåltid.

Allt detta uppnåddes för bara $20! Många förbiser bulkköp, men med lite shopping och kreativitet kan du sträcka ut en köttbit som denna till måltider för över 100 USD.