Recept för rökta asiatiska revben
Gör dig redo att tanalisera dina smaklökar med dessa fläskribbor med fläsk i lantvattnet i sojasås, sherry, ingefära rot och vitlök. Långsamt ugnsrostad i en timme, rökt sedan i en Bradley-rökare med hickory-smakbisquetter i 2-3 timmar, kommer dessa revben att falla av benet och para sig perfekt med den tangy vita vinäger som doppar sås.
Ingredients
12 lantliga revbensspjäll
Marinad:
250 ml (1 c) sojasås
250 ml (1 c) sherry
30 Ml (2 msk) nyriven ingefärsrot
3 pressade/hackade vitlöksklyftor
Dippsås:
60 ml (¼ c) vitt socker
90 ml (⅓ c) vit vinäger
180 ml (⅔ c) vatten
60 ml (¼ c) sojasås
15 ml (1 msk) ketchup
30 ml (2 msk) majsstärkelse
Preparation
Ugnsstekta revben vid 135°C (275°F) i en timme.
Ta ut ur ugnen och låt revbenen svalna till rumstemperatur.
Blanda ihop marinadens ingredienser i en medelstor skål.
Lägg revbenen i ett grunt glas eller icke-metalliskt fat och häll marinaden över toppen.
Täck skålen och ställ i kylen över natten, vänd en eller två gånger.
Ta ut revbenen ur kylen och låt stå i 30 minuter.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till 95°C till 105°C (200°F till 220°F).
Placera revbenen på galler i Bradley Smoker och använd Hickory-smakbisquetter rök/koka i mellan 2 och 3 timmar.
Att tjäna:
Servera med dippsås.
För dippsås:
Blanda ihop ingredienserna till dipsåsen i en medelstor kastrull och låt koka upp.
Sänk värmen och låt sjuda under omrörning då och då tills såsen tjocknar.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now