Smoked Asian Ribs

Recept för rökta asiatiska revben



Gör dig redo att tanalisera dina smaklökar med dessa fläskribbor med fläsk i lantvattnet i sojasås, sherry, ingefära rot och vitlök. Långsamt ugnsrostad i en timme, rökt sedan i en Bradley-rökare med hickory-smakbisquetter i 2-3 timmar, kommer dessa revben att falla av benet och para sig perfekt med den tangy vita vinäger som doppar sås.

Ingredients

12 lantliga revbensspjäll

Marinad:

250 ml (1 c) sojasås

250 ml (1 c) sherry

30 Ml (2 msk) nyriven ingefärsrot

3 pressade/hackade vitlöksklyftor

Dippsås:

60 ml (¼ c) vitt socker

90 ml ( c) vit vinäger

180 ml ( c) vatten

60 ml (¼ c) sojasås

15 ml (1 msk) ketchup

30 ml (2 msk) majsstärkelse

Preparation

Ugnsstekta revben vid 135°C (275°F) i en timme.

Ta ut ur ugnen och låt revbenen svalna till rumstemperatur.

Blanda ihop marinadens ingredienser i en medelstor skål.

Lägg revbenen i ett grunt glas eller icke-metalliskt fat och häll marinaden över toppen.

Täck skålen och ställ i kylen över natten, vänd en eller två gånger.

Ta ut revbenen ur kylen och låt stå i 30 minuter.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till 95°C till 105°C (200°F till 220°F).

Placera revbenen på galler i Bradley Smoker och använd Hickory-smakbisquetter rök/koka i mellan 2 och 3 timmar.

Att tjäna:

Servera med dippsås.

För dippsås:

Blanda ihop ingredienserna till dipsåsen i en medelstor kastrull och låt koka upp.

Sänk värmen och låt sjuda under omrörning då och då tills såsen tjocknar.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now