Rökt Potatiskorv Recept
Det här receptet på rökt potatiskorv har varit vår familjs julaftonsmiddag i många generationer. Faktum är att detta är ett färskt korvrecept. Om du ska röka det, använd rätt mängd Cure #1. Du kanske måste leka med mängden vatten lite. Använd mer eller mindre vatten för att få den konsistens du vill ha. Det beror på vattenhalten i potatisen. Jag brukar sluta med att tillsätta ungefär en kopp mer vatten, så att korven inte är för torr när den tillagas. Du kan frysa, laga mat eller förvara i en kyld saltvattenslak tills den används. Det kommer att hålla på så här i en vecka, vilket fungerar för oss eftersom det är julaftons- och nyårsmiddag.
Ingredients
För cirka 15 lbs. totalt med tillsatt vatten
4 kg magert fläsk
4 kg magert nötkött
4 kg potatis
1½ liter vatten
1 flaska hackad lök (2 1/2 oz.)
3 msk salt
1 msk vitpeppar
1 msk kryddpeppar
Preparation
Mal fläsk och nötkött tillsammans 2 gånger.
Mal fläsk, nötkött och uppskuren potatis en gång tillsammans.
Blanda i resten av ingredienserna och vattnet tills det är helt blandat.
Saker i medelstora höljen.
Mängden vatten du behöver beror på vatteninnehållet i din potatis.
Korv kan frysas kokt eller förvaras i en kyld saltvattenslak tills den ska användas.
När du förvarar i saltlake, använd en behållare som är stor nog att rymma korven och håll den nedsänkt i saltlaken med 3T salt med tillräckligt med vatten för att täcka. Salt/vattenkoncentrationen är ungefär densamma som receptet. Med för stark saltlake kommer salt att överföras till korven via osmos.
Det kommer att hålla på så här i en vecka.