Smoked Honey Cure Ham Recipe

Rökt Honung botta skinka ReceptSkäm bort oss med vår rökt honungsbotskinka, med dess perfekta balans mellan rökiga och söta smaker, vilket gör det till stjärnan i varje måltid.

Ingredients

Bota mix för 5 lbs. (2,25 kg) fläsk:

3 msk (45 ml) Bradley Honey Cure (Använd inte mer än denna mängd.)

1 tsk (5 ml) lökgranulat eller lökpulver

1 tsk (5 ml) vitlöksgranulat eller vitlökspulver

1 tsk (5 ml) vitpeppar

1 till 3 msk honung (valfritt)

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Blanda och applicera härdningsblandningen:

Väg fläsket. Om du ska använda mer än en curing, beräkna separat den totala vikten av köttet som du ska placera i varje behållare.

Kyl köttet medan du förbereder kurmixen. (Varje plastmatbehållare med tättslutande lock - eller en kraftig plastpåse - kan fungera som en härdningsbehållare.)

Förbered, beräkna och mät den erforderliga mängden härdningsblandning för varje behållare. Blanda denna härdningsblandning tills den är enhetlig.

Placera köttet i saltbehållaren(arna). Gnid in härdningsblandningen på alla ytor jämnt, täck över och kyl. Ställ in kylskåpstemperaturen mellan 34°F och 40°F (2,2°C till 4,4°C).

Se över köttbitarna efter cirka 12 timmars härdning. (Översyn innebär att gnugga köttets ytor för att omfördela kuren.) Var noga med att blöta köttet med eventuell vätska som kan ha samlats i botten av behållaren.

Se över köttet ungefär varannan dag tills den erforderliga härdningstiden har förflutit. (Härda en vecka per tum: Om den tjockaste biten är 1 tum, härda 1 vecka; om den tjockaste biten är två tum, härda hela satsen 2 veckor.)

Förutsatt att den maximala tjockleken på fläsket är 2 tum (5 cm), kommer fläsket att vara helt härdat i slutet av två veckor. När härdningen är över sköljer du varje fläskbit mycket väl i ljummet vatten. Låt rinna av i ett durkslag och torka av med en pappershandduk.

Slå in varje fläskbit i en pappershandduk och linda sedan igen med tidningspapper.

Kyl över natten.

Röka skinkan:

Nästa morgon tar du bort papperet och torkar ytan på köttet framför en elektrisk fläkt, eller inuti en rökare som är uppvärmd till cirka 140 °F (60 °C). Om du använder en rökare, se till att spjället är helt öppet. Använd inte rök. Att torka ytan kommer att kräva en eller två timmar.

När ytan är torr, kallrök fläsket i 3 timmar. Om temperaturen i din rökkammare är högre än 85°F (cirka 30°C), kan röktiden behöva förkortas för att förhindra överdriven torkning.

Höj rökkammarens temperatur till cirka 150°F (65°C). Rök cirka 2 eller 3 timmar tills skinkans yta får en attraktiv rödbrun färg. Ta bort köttet från rökkammaren.

Koka skinkan:

Efter att ha tagit bort skinkan från rökaren kan du tillaga den med en av flera metoder, eller så kan du kyla eller frysa och tillaga den senare. Om den ska kylas eller frysas, kyl den i rumstemperatur i någon timme. och kyl den – utan lock – över natten; nästa morgon kan den slås in och, om du så önskar, frysas.

Nedan följer några förslag på tillagning av skinkan. (Skinkan är helt genomstekt när innertemperaturen är minst 160°F (71,1°C).

Låt köttet ligga i rökaren och varmröka det tills det är klart. Nackdelen med denna metod är att skinkan kan bli för torr.

Slå in varje skinkbit i plastfolie och koka i en ångkokare. Detta är en utmärkt metod att tillaga skinkan eftersom juicen hålls kvar av plastfolien. (Du kan improvisera en ångbåt genom att använda en stor panna med ett förhöjt galler inuti. Täck med ett lock.)

Baka den i en ugn.

Skiva den och stek den.

Obs: Om saltsmaken är för mild, tillsätt cirka 1 tsk salt till ingredienslistan nästa gång du gör den här produkten. Om saltsmaken är för stark, minska mängden Bradley Cure med ca 1 tsk.