Smoked Apricot Loin Bacon Recipe

Rökt Aprikos loinbacon Recept



Jag har skapat detta rökt aprikos loin -baconrecept eftersom jag ville sätta lite av en vridning på min ländbacon den här gången. Jag märkte hur mycket billigare aprikosirap var än lönnsirap och trodde att jag skulle prova det. Den här metoden är så enkel, även en grottman kan göra det!

Ingredients

Börja med några goda benfria ländar, skurna i 3 bitar.

Bradley lönnkur

Aprikossirap

Äppelbisketter

Preparation

Klipp av silverskinnet från länden.

Skär dem i 3 bitar, bara så att de passar bättre i ett gallon blixtlås.

Gnid in Bradley lönnkur i dem med en hastighet av 3 matskedar per 5 lb.

Placera dem i ziplock-påsarna, få ut så mycket luft som möjligt.

Ställ dem i kylen, vänd dem varannan dag.

På dag tre, häll ½ kopp aprikossirap i varje påse och arbeta runt det.

På dag 7, ta ut dem alla, skölj dem väl, blötlägg i kallt vatten för ½ timme, skölj igen och lägg på galler i kylen för att torka över natten.

Nästa dag, kasta dem i rökaren, inställd på 150ºF (65°C) i en timme.

Lägg på röken och höj temperaturen till 175ºF (79.4°C) under de kommande timmarna.

Jag använder 5 eller 6 timmars rök, vanligtvis äpple.

Lämna i rökaren tills den interna temperaturen är 147ºF (63.9°C).

Ta bort, linda in i folie och låt dem svalna.

Efter att de svalnat, slå in i plastfolie och tillbaka i kylen i 2 dagar.

Efter 2 dagar, skiva och vakuumförsegla.

Äpple
 Trä

Äppelbisquetter för Bradley Smokers

En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.

Shop Now