Cold Smoked Braised Baby Back Ribs Recipe

Kall rökt bräserad Revbensspjäll ReceptDessa revben gör sin egen sås. Det här receptet är skalat för 2 rack med baby rygg revben. Jag brukar göra sex rack. Recept inspirerat av Alton Brown.

Ingredients

2 rack av babyback revben

Dry Rub – Detta är för 2 ställ:

½ Kopp ljust farinsocker - tätt packat

1 msk varje kosher salt och chilipulver

1 ½ tsk varje mald svartpeppar, cayennepeppar, Old Bay Seasoning, gnuggad timjan och lökpulver.

Bräsningsvätska:

1 dl vitt vin (jag skulle INTE använda "matlagningsvin" här - det har för mycket natrium och gör såsen för salt. Jag använder en fyllig vit - "tvinnad mangold")

2 msk vitvinsvinäger (jag har använt rödvinsvinäger och äppelcidervinäger också.)

1 msk honung

2-3 vitlöksklyftor - hackade

Preparation

Kallrökning:

Ta bort membranet från baksidan av revbenen. Om det tar mer än 10 minuter, ställ tillbaka revbenen i kylen i 30 minuter eller så. Du vill ha revbenen kylda inte i rumstemperatur när de placeras i Bradley.

Förvärm din generator och stäng av värmen till skåpet (för original Bradley kanske du vill koppla ur värmeelementet). Placera revbenen i Bradley och applicera upp till 1:40 timmar av din favoritrök. Jag använder Hickory.

Ta bort revbenen från rökaren och vila dem i kylen i en timme för att kyla dem lite mer, applicera sedan rub.

Applicera Rub:

Använd all gnidning och fördela den jämnt mellan de två ribborna. Det ska inte finnas någon rub över, denna rub kommer att smaksätta din sås.

Slå in varje rack med revben i folie, lämna en öppen "pip" i ena änden och ställ tillbaka i kylen i minst 3-4 timmar. Du behöver den här pipen för att tillsätta bräsvätskan.

Bräsering:

Värm ugnen till 250°F. Blanda alla ingredienser utom vitlöken. Mikrovågsugn på hög i en minut. Tillsätt sedan vitlök, rör om och låt vila i 10 minuter.

Du borde ha ca 1  koppar vätska vid denna tidpunkt. Ta ut revbenen från kylen och häll  av en kopp vätska genom var och en av piperna. Täta piparna och luta foliebåten för att jämnt fördela vätskan.

Lägg revben på en plåt, sätt in i en 250°F ugn och bräsera i 2 ½ timmar.

Ta ut revbenen från ugnen och sänk ugnstemperaturen till att bli varm. För att göra såsen, häll vätskan från varje foliebåt i en kastrull. Hantera försiktigt. Båtarna kommer att vara varma, och när du häller vätskan kan den utströmmande ångan bränna dig.

Återförslut foliebåtarna; sätt tillbaka dem i den "varma" ugnen.

Sås:

Skumma bort allt fett från ytan på såsen med en slev.

Låt sedan såsen koka upp och fortsätt att koka tills den har minskat i volym med minst hälften och börjar tjockna.

Ta ut revbenen ur ugnen och sätt ugnen på att steka. Ta av revbenen från foliebåtarna och lägg på en folieklädd plåt. Moppa med såsen och lägg under broilern för att "stelna" såsen. Skär revbenen i portionsbitar och servera.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now