Rökt rökt Fläskkarré Recept
För att göra detta botade rökt fläsklåsrecept kan du använda fläsktecken som du får i butiken. Jag köpte min från SAMS, och de kommer två till ett paket. Du börjar med två ¼ kg fläsklås, trimmad av överflödigt fett och membran. Jag satte dem i en saltlösning i 15 dagar. I slutet av 15 dagar sköljde jag dem, satte dem i nätet och torkade dem i Bradley i ungefär en timme vid 60 ° C. Sedan kallade dem under 80 ° F (26,7 ° C) i cirka 4 timmar. Efter rökning tog jag in dem. Du behöver inte nätprocessen. Precis som hur köttet tar hand om det har rökt och har det "nettade" utseendet.
Ingredients
Två ¼ lb fläskkarré, klippt av överflödigt fett och hinna.
Botemedelsblandningen:
1 Tbsp salt
1 Tbsp farinsocker, packat i skeden
¾ Tsk lökpulver
½ Tsp Prag pulver
½ Tsk vitlökspulver
½ Tsk vitpeppar
¼ Tsk kryddpeppar
Preparation
Placera ryggarna i en behållare och gnugga blandningen jämnt på alla ytor av köttet.
Täck fläsket och ställ i kylen.
Efter 12 timmar, massera köttet.
Massera sedan köttet dagligen i sju dagar.
Efter sju dagar, massera den varannan dag under den återstående härdningstiden.
Efter att härdningstiden har avslutats, skölj länden noggrant och låt rinna av.
Slå in varje bit i en pappershandduk och slå sedan in i tidningspapper. Kyl över natten.
Nästa dag tar du bort tidningen och pappershanddukarna
Nät länden och häng i rökaren i en timme på 140ºF (60ºC) att torka.
Efter en timme, kall rök vid 80ºF (26,7ºC) använda hickory i cirka fyra timmar.
Ta in länden, ta av nätet och prova bara några.
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now