Maple wood smoked Canadian back bacon

Lönnrökt Bacon Recept



För alla dessa baconälskare där ute, ett av de bästa baconreceptet någonsin! Bara några enkla ingredienser, en Bradley -rökare och mycket tålamod för att göra det lågt och långsamt.

Ingredients

1 Helstek av sidfläsk

Bradley Maple Sugar Cure (mängd beroende på ryggstekens vikt)

Preparation

Putsa sidfläsksteken genom att ta bort det mesta av fettet på utsidan.

När du har putsat den väger du sidfläsket. Mät sedan upp den nödvändiga Maple Sugar Cure.

3 matskedar behövs för varje 5 pund kött. Använd en kalkylator för att bestämma förhållandet och den mängd som behövs.

Gnid in den utmätta boten över hela sidfläsk. Se till att gnida in det på alla sidor av köttet.

Placera sidfläsk i en stor fryspåse eller livsmedelssäker vakuumförseglingspåse.

Låt sidfläskarna stå i kylen i 7-10 dagar, vänd den två gånger om dagen.

Efter härdning i kylen sköljer du sidfläskarna ordentligt under kallt vatten.

Lägg köttet på en tallrik och ställ tillbaka i kylen i 8 timmar. Detta torkar utsidan av köttet vilket förbättrar rökprocessen.

Ställ in rökaren på 250ºF med hjälp av lönnträbisketter.

Lägg sidfläskarna på ett rökställ.

Rök sidfläsk tills den når en innertemperatur på 155 graderºF.

Ta bort bakre bacon från rökaren och låt vila i en timme.

Skiva bakbaconet och stek i en stekpanna. Servera på smörgås, med ägg eller bara för sig!

Förbi Steve Cylka

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now