Maple Smoked Canadian Bacon Recipe

Lönnrökt Kanadensisk bacon ReceptDetta är ett av mina favoritrecept när det gäller att smaka bacon. Jag är säker på att du kan använda detta om du använder magen eller rumpor.

Ingredients

En hel fläskpoin, de väger ca 9+lbs.

Cirka *3,2 oz kur med lönnsmak. Jag köper min från Butcher-Packer. Denna mängd kur räcker till 10 kg kött.

Lönnsirap, #2 mörk. Köp de bra sakerna, jag har använt billigt och det gör skillnad.

Gallonstora fryspåsar med dragkedja. Använd de bra ... du kommer att vara glad att du gjorde det.

Plastbehållare att ställa de tre bitarna i kylen med.

Preparation

Instruktioner för härdning:

Först, ta dig tid här, du kommer att bli belönad.

Skär upp din länd i tre lika stora bitar med hjälp av en linjal. Skär bort fettet och skölj väl, torka sedan med en ren gammal handduk.

Dela upp din torrkur i tre lika stora mängder och gnid sedan in varje mängd i en köttbit noggrant, arbeta in boten väl.

Lägg varje köttbit i sin egen ziploc-påse, tryck ut luften innan du försluter den och placera sedan i en *ca 40 graders kyl i en plastbehållare. (ifall du har en läcka)

Tre dagar senare, sätt på  kopp lönnsirap i varje påse och meddelande i väl.

Jag lät mitt bacon härda i 21 dagar, bara vad jag föredrar. Men under denna tid, med några dagars mellanrum, eller när det kommer till dig, dra ut påsarna och skicka ett meddelande till dem igen, arbeta in vätskan i köttet. Beroende på om din länd har injicerats med lite främmande juice, kommer mängden vätska att variera. Jag låter alltid vätskan vara ifred och tappar inte bort den.

Förberedelser för rökning:

Efter att det har stelnat, skölj köttet väl och låt dra i två timmar. Skölj köttet VÄL. När du tror att du är klar, gör det igen. Om du inte vill ha riktigt salt kött, skippa detta så vill du förmodligen inte göra bacon igen. Låt köttet stå i rumstemperatur i en timme.

Efter att köttet har sköljts och du gör dig redo att låta det sitta i en timme, ta ut lönnsirapen igen och häll tillräckligt över köttet, så att du kan massera länden väl med sirapen och låt sitta. Jag masserar den ett par gånger under den timmen.

Instruktioner för rökning:

Lägg köttet i rökaren och höj värmen till 150°F och koka i 45 minuter UTAN RÖK.

Efter 45 minuter, höj temperaturen på rökaren till 200°F och låt röken rulla. Rök till en innertemperatur på minst 150°F. Jag gör min till 152°F. Detta tar vanligtvis 2-4 timmar, beroende på.

VID DEN PUNKTEN, stäng av värmen och låt stå I ROKEN i 1 timme.
Efter denna process slår jag in i plastfolie väl och ställer in i kylen. Det blir godare efter att ha stått i kylen en stund.

Från MallardWacker