Maple Bacon

Lönn Bacon

Dan Shahin

Koka upp och servera dessa lönnbaconstrimlor som en del av en frukost, eller skär upp och använd till aptitretare eller som hamburgare.

Ingredients

Pork Belly EQ eller "Equilibrium" Cure:

2% havssalt

0,25 % Instant Cure 'Prague Powder'

Smakämnen:

50 g vitpeppar

100 g mjukt farinsocker

100 g lönnsocker eller 100 % lönnsirap

Preparation

Metod:

För EQ-kur multiplicera vikten i gram fläskkött x 2% salt

För EQ-kur multiplicera vikten i gram fläskkött x 0,25 % Instant Cure #1 (om du är osäker på detta, använd en EQ Cure Calculator Online för att hjälpa dig)

Kombinera EQ-kuringredienser tillsammans med smakämnena och gnugga över hela magen. Vac Förslut fläskköttet och ställ i kylen i cirka 10 dagar beroende på magens tjocklek.

Skölj av kuren och låt den stå utan lock på galler i kylen för att lufttorka över natten.

Kallrök fläskmagen i 10 timmar med Hickory eller Oak Bradley Flavor Bisquettes.

Låt stå utan lock på galler i kylen i 10 timmar eller över natten.

Kallrök fläskmagen i ytterligare 10 timmar med Hickory eller Oak Bradley Flavor Bisquettes.

Låt stå utan lock på galler i kylen i 10 timmar eller över natten.

Skiva och njut.

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now