smoked medisterpolse recipe

Kryddad Dansk korv - rökt medister korv Recept



Detta recept är för en dansk stil fläskkorv. Traditionella kryddor är svartpeppar, kryddor och kryddnejlikor.

Ingredients

2 kg fläskrumpa

0,5 kg fläskmage

½ kopp grönsaksfond

½ kopp finhackad lök

3 tsk salt

¼ tsk kryddpeppar

¼ tsk muskotnöt

1 tsk peppar

¼ tsk mald kryddnejlika

¼ tsk kardemumma

Hog hölje

Preparation

Vispa ihop grönsaksfond, lök och kryddor; ställ blandningen i kylen

Mal fläskrumpa och mage fint

Blanda kryddblandningen med köttfärs på låg hastighet, med paddelfäste på en stående mixer i 3 minuter

Blötlägg svintarmen i 30 minuter, låt rinna av och spola sedan med rent vatten

Fyll korven i naturligt svintarm

Traditionellt tvinnas inte medisterpølse till länkar och serveras vanligtvis som en lång spole. Men för mitt bruk och för att förenkla rökning vrider jag medisterpølse, men detta steg är valfritt. Om du inte vrider i länkar, se till att korvspiralen roteras och placeras ut på rökstället, eftersom det blir svårt att hänga

Sterilisera en synål eller nål i kokande vatten och stick eventuella luftfickor i korven

Torka korven med en ren kökshandduk eller låt den hänga på en sval, torr plats i en timme

Rök med Bradley Alder bisquettes mellan 140-160°F, tills en innertemperatur på 160°F uppnås

Placera i ett isbad omedelbart efter att du tagit ut rökaren

Al
 trä

Albisquettes för Bradley Smokers

Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.

Shop Now