Kryddad Dansk korv - rökt medister korv Recept
Detta recept är för en dansk stil fläskkorv. Traditionella kryddor är svartpeppar, kryddor och kryddnejlikor.
Ingredients
2 kg fläskrumpa
0,5 kg fläskmage
½ kopp grönsaksfond
½ kopp finhackad lök
3 tsk salt
¼ tsk kryddpeppar
¼ tsk muskotnöt
1 tsk peppar
¼ tsk mald kryddnejlika
¼ tsk kardemumma
Hog hölje
Preparation
Vispa ihop grönsaksfond, lök och kryddor; ställ blandningen i kylen
Mal fläskrumpa och mage fint
Blanda kryddblandningen med köttfärs på låg hastighet, med paddelfäste på en stående mixer i 3 minuter
Blötlägg svintarmen i 30 minuter, låt rinna av och spola sedan med rent vatten
Fyll korven i naturligt svintarm
Traditionellt tvinnas inte medisterpølse till länkar och serveras vanligtvis som en lång spole. Men för mitt bruk och för att förenkla rökning vrider jag medisterpølse, men detta steg är valfritt. Om du inte vrider i länkar, se till att korvspiralen roteras och placeras ut på rökstället, eftersom det blir svårt att hänga
Sterilisera en synål eller nål i kokande vatten och stick eventuella luftfickor i korven
Torka korven med en ren kökshandduk eller låt den hänga på en sval, torr plats i en timme
Rök med Bradley Alder bisquettes mellan 140-160°F, tills en innertemperatur på 160°F uppnås
Placera i ett isbad omedelbart efter att du tagit ut rökaren
Al
trä
Al används ofta till rökt lax på grund av dess mildare smak. Men tack vare sin lätta, söta och myskiga smak är den en len röksmak perfekt för nästan alla rätter.
Shop Now