Classic Smoked Bologna Recipe
This Classic Smoked Bologna Recipe is an easy recipe that I recommend if you have a new smoker or grill that you’re eager to use. Don’t get me wrong. Even easy recipes are still tasty ones that everyone loves to eat. This recipe is for the 5 lb. bologna that you buy at your local grocery store. In this recipe I am cooking on my Bradley Smoker to get that perfect finish on this Bologna.
Ingredients
Bologna Binder Ingredienser:
½ Kopp senap
1 tsk melass
1 tsk honung
Tips: värm i en gryta för att få melass och honung att blandas jämnt med senap
Bologna BBQ Rub-ingredienser:
½ Kopp brödsmulor vanligt
1 tsk lökpulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk paprika
1 tsk mald senap
½ Tsk mald svartpeppar
1 msk strösocker
1 msk farinsocker
Preparation
Värm din rökare till 230°F. Till detta recept använde jag Mesquite ved att röka med.
Använd spetsen på en vass kniv och skär i bolognaen ca ½ tum tjock i ett fyrkantigt mönster på alla sidor av bolognaen.
Belägg bologna med Bologna Binder och belägg sedan Bologna med BBQ Rub. Ingen senap ska synas och använd fingertopparna för att trycka in gnidningen mellan skären.
Rök Bologna i cirka 3 till 4 timmar. Bologna är förkokt så att du kan bedöma färdigställandet baserat på den färg och smak du föredrar.
Under de sista 30 minuterna av tillagningen kan du pensla på valfri BBQ-sås.
Skiva som du föredrar och njut!
Recept av: Moody Foodie Tulsa
Mesquite
Trä
Som den starkaste av rökträden, kompletterar den perfekt rikt kött som biff, anka och lamm med sin starkare, något sötare och mer delikat än Hickory-smak.
Shop Now