How to Make Smoked Bacon

Hur man gör rökt Bacon



Skäm bort sig till den rika och smakfulla upplevelsen av hemlagad lönnhöjd fläskmage. Med en blandning av kryddor och en touch av sötma från lönnsirap, botas denna munvattendelikatess och varmt rökt i Bradley-rökaren, vilket resulterar i mjuka, saftiga skivor av fläsk som kan avnjutas på egen hand eller användas för att höja dina favoriträtter . Oavsett om det njuter av färskt eller lagrat för framtida njutning, kommer detta kulinariska mästerverk säkert att glädja dina smaklökar.

Ingredients

1000 g fläsk

30 g salt

3g härdningssalt nr 1

3 g mald vitpeppar

1 lagerblad

2g vitlökspulver

20g lönnsirap

3g lökpulver

2g bockhornsklöverfrö

Preparation

Lägg alla ingredienser och kött i en cryovac-påse och förslut.

Kyl i 6 dagar, se över varje dag minst en gång.

Efter härdning, skölj med kallt vatten för att ta bort allt botemedel och låt det stå utan lock i kylen i 1 dag tills det är torrt.

Varm rök i Bradley-rökaren vid 176ºF (80ºC) tills du har nått en innertemperatur på 149ºF (65ºC).

Den håller sig i kylen i cirka 2 veckor, 3 månader i en vakuumförsegling eller 6 månader fryst.

Recept av: Kocken Michael Demagistris