Hickory Smoked Pepperoni Sticks Recipe

Hickory rökt Pepperoni pinnar Recept



Att bota korv och kött kan vara en skrämmande uppgift, men det är oerhört givande. Dessutom är slutresultatet världar ovanför alla butiksköpta produkter du kan hitta. Det är sant att det finns några tekniker som du måste behärska för att säkert producera ett kvalitetsbotat kött eller korv. Men med modern teknik och härdningsprodukter kan det vara förvånansvärt enkelt.

Pepperoni är en typ av korv som traditionellt är gjord av finmalt härdad fläsk och nötkött som är lätt rökt. Det är fylld i tunt kollagenhölje och får sin karakteristiska röda färg från: Paprika & Cayenne och härdningsreaktionen av natriumnitrit.

Ingredients

2 kg fläskaxel

0,84 kg nötkött (jag använde stuvbitar)

36 g salt

3.2 G Cure #2

2,5 G dextros 0,2 %

4 g socker

8 g paprika

3 G cayenne

3 g anisfrön

2 G fänkålsfrön

0,8 G Mondostart 2 M kultur

Preparation

Tärna och finmala sedan fläsk & nötkött tillsammans.

Väg upp resterande ingredienser och blanda ihop dem.

Mixa tillsammans med köttet tills det är väl blandat (2-3 minuter i en stående mixer på låg hastighet borde göra susen).

Fyll i kollagenhöljen.

Jäs vid 71°F i 72 timmar, 85-90% luftfuktighet.

Kall rök i 8 timmar med hickory bisquettes.

Torka vid 54-6 0F, 80-85% luftfuktighet, i 5-7 veckor (torka tills du observerar en viktminskning på 30%).

Förvara på en sval och torr plats (mindre än 60°F).

Hickory
 Trä

Hickory Bisquettes för Bradley Smokers

Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.

Shop Now