alt="pork belly sandwich"

Speldag rökt Baconsmörgås Recept av Ted ReaderSkäm bort dig med en saftig och smakfull prime rib stek med detta läckra rökt recept. Marinadpastan, gjord med vitlök, Worcestershire-sås och svartpeppar, infuseras i köttet för en rik smak medan rosmarin och extra fett säkerställer att prime ribban förblir saftig och öm under 5-6 timmars rökning.

Ingredients

Rökt bacon:

Besök en lokal slaktare när du köper din fläskmage. Att köpa en hel mage (inte för stor, men en som väger cirka 10 pund) är idealiskt. För varje 5 pund kött kommer du att använda 3 matskedar Cure. Se till att du följer paketets instruktioner om hur du använder Cure. Använd inte mer Cure än vad som krävs. Det är viktigt att väga ditt kött och bestämma hur mycket Cure du behöver.

10 pund rå fläskmage, skal på 6 matskedar Bradley Smoker Honey Cure

3 koppar färska eller frysta tranbär

½ kopp ginger ale

1 kopp Red Stag (bourbon med svart körsbär av Jim Beam)

1 kopp hallonsylt

Game Day Big Bacon Sandwich:

2 pund rökt bacon, oskivat (recept ovan)

Kosher salt och nymalen svartpeppar efter smak 1 kopp reserverad tranbärs-/hallonblandning (från recept ovan)

¼ kopp majonnäs

1 msk fullkornssenap

Splash of Red Stag (bourbon med svart körsbär av Jim Beam)

1 kopp whiskyinfunderad cheddarost, riven (Obs: Om du inte kan hitta en sådan smaksatt ost, byt ut den mot din favoritvita cheddarost eller annan ost. Vad som än vänder dig!)

1 färsk baguette

2 koppar baby ruccola

Rökt bacon:

Röktemperatur: 140ºF

Bisquettesmak: whiskyfat eller lönn eller hickory

Röktid: 6 till 8 timmar

1 stavmixer

4 st Bradley rökställ

1 termometersond

Game Day Big Bacon Sandwich:

Röktemperatur: 235ºF

Bisquettesmak: whiskyfat eller lönn eller hickory

Röktid: 3 till 4 timmar

Preparation

Rökt bacon:

För varje 5 pund kött kommer du att använda 3 matskedar Cure. Se till att du följer paketets instruktioner om hur du använder Cure. Använd inte mer Cure än vad som krävs. Det är viktigt att väga ditt kött och bestämma hur mycket Cure du behöver.

Väg ditt kött för att få en totalvikt. Använd sedan en vass kniv och skär fläskköttet i 4 lika stora bitar. Följ instruktionerna på förpackningen för Bradley Smoker Honey Cure och gnugga fläskbitarna på båda sidor med Cure. Avsätta.

Härdningen:

Kombinera de frysta tranbären, ginger ale, Red Stag bourbon och hallonsylt i en skål eller kanna. Använd en stavmixer och mixa tills det är slätt. Häll av cirka en kopp av blandningen, täck över och kyl, reservera för att använda på din Game Day Big Bacon Sandwich (recept nedan).

Häll den återstående tranbärsblandningen över fläskbitarna och se till att täcka alla sidor. Lägg de kryddade fläskbitarna i ett jämnt lager och kyl i 4-5 dagar (beroende på tjockleken på magbitarna) och vänd bitarna varje dag för jämn härdning.

Obs: Du behöver inte lägga mycket av tranbärsblandningen på svålsidan, eftersom den verkligen inte tränger in så bra på den sidan.

Ta bort fläskbitarna ur kylen och skölj under kallt vatten. Torka av med hushållspapper och ställ tillbaka till kylskåpet utan lock, låt dem lufttorka i 4-6 timmar.

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och ställ in rökarens temperatur till 140ºF.


Lägg en bit fläskmage på varje ställ och placera den i rökaren. Sätt i termometersonden och ställ in den på en innertemperatur på 150ºF.

Rök fläskbitar i cirka 6-8 timmar. Ta bort från rökaren och låt svalna. Om du har en vakuumförseglare, försegla varje fläskbit och frys in den i upp till ett år. När du vill ha något gott bacon, ta bort en bit från frysen, låt den tina och förbered den som du vill.

Gör cirka 10 pund bacon.

Game Day Big Bacon Sandwich:

Ställ in din Bradley Smoker enligt tillverkarens instruktioner och ställ in rökarens temperatur till 235ºF.

Använd en vass kniv och ta bort skalet från det rökta baconet. Släng svålen. Använd spetsen på kniven, skär fettlocket i ett diamantmönster, skär i det cirka ¼-tums djupt. Krydda med salt och nymalen svartpeppar.
Lägg fläskbiten på gallret och lägg i den varma rökaren. Rök i cirka 3-4 timmar, eller tills bacon är gyllenbrun till färgen och den skårade fettlocken är knaprig. Ta bort från rökaren och fördela några matskedar av den reserverade tranbärs-/hallonblandningen på baconet. Återgå till rökaren i ungefär en timme.

I en liten skål, kombinera majonnäs, senap och en skvätt Red Stag bourbon. Avsätta. Värm baguetten och skär i halvor på längden. Fördela majonnäsblandningen över den nedre halvan av baguetten. Strö riven ost över toppen. Tillsätt ruccolan och smaka av med salt och peppar. Fördela några matskedar av tranbärs/hallonblandningen över den skurna sidan av baguettens ovansida. Ta bort bacon från rökaren och skiva tunt. Lägg skivorna över hela den kryddade ruccolan. Tillslut smörgåsen och skiva den i fyra lika stora delar.

Whisky
Ek

Whisky Oak Bisquettes för Bradley Smokers

Speciellt skapad för att ge en distinkt smak till alla rätter. Passar bra med rött kött, fläsk, fisk (särskilt lax) och tungt vilt.

Shop Now