Foss Family Smoked Ham Recipe

Foss familj rökt Skinka ReceptDetta är ett gammalt kanadensiskt prärierecept för rökning skinka och bacon.

Ingredients

50 kg (100 lb) skinka eller bacon

4 kg (8 lb) salt

1,5 kg (3 lb) socker

60 ml (2 oz) salpeter

16 l (4 gal) varmt vatten, ungefär

Preparation

Gör saltlake genom att blanda salt, socker och salpeter i varmt vatten tills det är helt upplöst. Kyl vattnet till temperaturen på ditt kött. Lägg sedan köttet i en stor tunna med skinnsidan nedåt på botten och upp på toppen.

Häll i saltlaken tills köttet är helt täckt och lägg på ett viktat lock för att hålla köttet nedsänkt. Detta recept bör ta cirka 28 dagar att bota. Efter 7 dagar, ta bort ditt kött. Skålla fatet med kokande vatten och ladda om med en ny saltlösning. Gör det med 1/3 mindre ingredienser och köttet. Upprepa denna process var 7:e dag i en månad, med 1/3 mindre ingredienser i saltlaken varje gång.

Förvara vid cirka 5°C (40°F). Om det förvaras vid för kall temperatur tål köttet inte boten. För varm kommer saltlaken att börja jäsa, vilket gör att köttet smakar surt. Efter den 28:e dagen ta bort köttet från saltlaken och låt det torka.

Rökningsmetod:

Lägg köttet i Bradley Smoker och rök med Maple flavor bisquettes. Om temperaturen är 25°C till 30°C (80°F till 90°F) rök i 3 till 4 dagar; 40°C till 50°C (100°F till 120°F) rök i 3 dagar. För hög värme gör att köttet krymper. Dina skinkor är redo att tillagas.

Obs: Det här receptet är designat för ett stort rökeri, men det kan modifieras för mindre portioner kött som passar i Bradley Smoker/Smokehouse.

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now