Asian Style Pork Loin

Asiatisk Fläsk Fransyska

Hugh Goldsmith

Rökad fläsk i asiatisk stil gifter sig med det bästa av två världar: rökigt, mjukt kött och djärva, exotiska smaker. Fläskens subtila rökning smälter harmoniskt med en medley av asiatiska inspirerade kryddor och såser, vilket skapar en vattnig fusion som kommer att transportera dina smaklökar på en läcker kulinarisk resa.

Ingredients

2 x Fläskfilé (fläskfilé) cirka 500 g (1,1 lb) i vikt.

Marinad:

1½ teskedar kinesiskt pulver med fem kryddor

4 matskedar hoisinsås

2 teskedar sesamolja

2 matskedar klar honung

En tummestor knopp riven ingefära

2 krossade vitlöksklyftor

4 x Vårlök (grön lök) fint skivad

Garnering:

4 x Vårlök (grön lök) fint skivade Sesamfrön

Preparation

Ta fläskfilén och putsa bort eventuellt silverskal som finns.

Ta alla resterande ingredienser och blanda ihop dem för att bilda marinaden.

Lägg fläskfilén i en bricka och se till att alla ytor är belagda med marinaden. Täck plåten och ställ i kylen i minst två timmar men gärna över natten. Vänd fläsket en gång under marineringsperioden för att säkerställa god täckning.

Rökningsmetod

Värm din rökare till 230f (110c), medan rökaren värms upp, ta bort fläsket från kylen för att komma upp till rumstemperatur.

Rök dina filéer med Bradley Sesam- och Ginger Bisquettes tills fläsket når en innertemperatur på 145f (63c).

När den är uppe i temperatur ta bort filén från rökaren och skiva i 1/2 tum (12,5 mm) skivor och garnera med skivad vårlök och sesamfrön.

Servera med valfritt tillbehör. Jag hade min med en vietnamesisk rissallad, men nudlar eller stekt ris skulle också vara bra!

 

Recept av Bradley Smoker communitymedlem Hugh Goldsmith – tack!

Ingefära
Sesam

Ingefära Sesambisquettes för Bradley Smokers

Våra sesam-, ingefära- och mesquitebisquetter ger en stor djärv smak nästa gång du lagar nötkött, grönsaker, anka eller lamm.

Shop Now