Lätt rökt Pepperoni Recept
Detta är verkligen ett mycket enkelt rökt pepperoni -recept, som du kan göra i ugnen eller rökaren. Lämna ut den röda paprika om du vill. Du kan fylla i naturliga svin eller fibrösa höljen. Men jag föredrar att använda 38 - 42 mm svinhöljen. Naturligtvis kan du göra det i ugnen, men detta är ett utmärkt tillfälle att använda din Bradley -rökare och få utmärkta resultat. Bad inte kallt vatten. Kyla och skiv sedan tunt. Kyl i upp till 2 veckor eller frys för längre lagring.
Ingredients
2 pund magert nötfärs (85 % magert eller magrare)
1 tsk flytande rökarom (tillval)
2 Tsk mald svartpeppar
2 Tsk senapsfrö
2 Tsk krossat fänkålsfrö
1 till 2 Tsk krossad röd paprika (efter din smak)
½ tsk vitlökspulver
1 tsk paprika
½ tsk socker
2 Höga teskedar Morton's Tender Snabbhärdande salt
Preparation
För ugn eller rökare.
Kombinera kryddor och kött och blanda noga med händerna. Täck över och kyl i 48-72 timmar.
Forma kött till två långa stockar eller rullar. Placera ett galler (eller panna/plåt med dränering) på en plåt och lägg stockarna på ett galler.
Grädda på 180ºF till 200ºF i 8 timmar, roterande stockar varannan timme. Du vill ha en IT av köttet på 165ºF (akta att inte fetta ut).
Stockarna blir ljust rosa när de är färdiga och bör vara ganska torra och fasta.
Torka bort överflödigt fett och låt köttet svalna. Bada inte dessa i kallt vatten. Kyl och skiva sedan tunt. Kyl i upp till 2 veckor eller frys för längre förvaring.