Koppa Härdningsrecept
Det finns många sätt att göra COPPA med hela muskel eller kubad, alias capicola. Jag förberedde detta COPPA -härdningsrecept från en 9,9 kg rumpa som jag hade i kylen. Jag klippte muskelkött från motsatt sida av bladet. Det var nära 5 kg men efter trim och jag slutade med 4,8 kg. Här är ingredienserna jag använder och väger definitivt i gram.
Ingredients
Cirka 5 kg muskelkött.
För att bota det använde jag Cure #2.
ANVÄNDA KUR #2. Om du inte vet hur detta botemedel fungerar, läs gärna vidare.
Väg i gram.
Preparation
Blanda all mald. (Försök att spara hälften till senare)
Gnid in kur/kryddblandning mycket väl på kött och kom in i alla öppna ytor.
Slå in riktigt bra och försök trycka ut så mycket luft du kan.
Denna kommer att stå i kylen i 9-10 dagar. Se till att vända detta dagligen.
Du kan använda resten av kurblandningen efter de första 9-10 dagarna och ställa tillbaka i kylen i ytterligare 9 dagar.
Skölj sedan köttet och lufttorka i 3-4 timmar. Medan det torkar kan du göra en varm eller söt gnugga att applicera innan du stoppar.
Normalt används nötköttstoppar, men jag har några stora 90-100 mm höljen jag kommer att använda. Eller också några proteinfodrade höljen. Även form 600 är opt.
Efter de 9 dagarna, skölj coppan ordentligt, klappa den torr och låt den lufttorka i en timme innan du lägger den i drybagen.