Coppa Curing Recipe

Koppa Härdningsrecept



Det finns många sätt att göra COPPA med hela muskel eller kubad, alias capicola. Jag förberedde detta COPPA -härdningsrecept från en 9,9 kg rumpa som jag hade i kylen. Jag klippte muskelkött från motsatt sida av bladet. Det var nära 5 kg men efter trim och jag slutade med 4,8 kg. Här är ingredienserna jag använder och väger definitivt i gram.

Ingredients

Cirka 5 kg muskelkött.

För att bota det använde jag Cure #2.

ANVÄNDA KUR #2. Om du inte vet hur detta botemedel fungerar, läs gärna vidare.

Väg i gram.

Preparation

Blanda all mald. (Försök att spara hälften till senare)

Gnid in kur/kryddblandning mycket väl på kött och kom in i alla öppna ytor.

Slå in riktigt bra och försök trycka ut så mycket luft du kan.

Denna kommer att stå i kylen i 9-10 dagar. Se till att vända detta dagligen.

Du kan använda resten av kurblandningen efter de första 9-10 dagarna och ställa tillbaka i kylen i ytterligare 9 dagar.

Skölj sedan köttet och lufttorka i 3-4 timmar. Medan det torkar kan du göra en varm eller söt gnugga att applicera innan du stoppar.

Normalt används nötköttstoppar, men jag har några stora 90-100 mm höljen jag kommer att använda. Eller också några proteinfodrade höljen. Även form 600 är opt.

Efter de 9 dagarna, skölj coppan ordentligt, klappa den torr och låt den lufttorka i en timme innan du lägger den i drybagen.