Cajun-kryddad rökt Revbensspjäll
Dessa revben kan vara så kryddig eller mild som du vill, beroende på Cajun -kryddblandningen du använder. Att lägga till en moppsås hjälper dem att förbli fuktiga och smakfulla medan de lagar lågt.
Ingredients
1 fullt rack fläsk revbensspjäll
För gnugga:
½ kopp farinsocker
3 msk kosher salt
1 msk paprika
1 msk Cajun kryddblandning
Till moppsåsen:
1 kopp äppelcider
¼ kopp äppelcidervinäger
3 msk citronsaft
2 msk vitlökspulver
1 msk varm sås
Bradley Smoker Bisquettes – Hickory eller Mesquite
Preparation
Blanda ihop ingredienserna för gnidning.
Bestryk revbenen med rub och låt marinera några timmar i kylen (eller över natten om du har tid).
Förvärm rökaren till 225°F med Hickory eller Mesquite bisquettes (båda fungerar bra).
Placera revbenen med bensidan nedåt på gallret i rökaren; rök i 3 timmar.
Vispa ihop ingredienserna till moppsåsen.
Ta bort revbenen från rökaren och slå in i aluminiumfolie och häll moppsås i aluminiumpåsen.
Placera revbenen tillbaka i rökaren, sömsidan av foliepåsen vänd uppåt.
Rök i ytterligare 2 timmar.
Ta bort från folien (var försiktig med ångan och heta vätskan) och återgå till rökaren för att stelna.
Rök i ytterligare 45-60 minuter eller tills en innertemperatur på 172°F uppnås.
Ta bort från rökaren och låt vila i 15 minuter innan du skivar och serverar.
av Lena Clayton
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now