Bradley Smoked Italian Sausage, Spinach and Fresh Tomato with Pasta

Bradley Rökt italiensk korv , Spenat och färsk tomat med pasta

Sandra Tate

För fullständig enkelhet och maximal smak är detta svårt att slå.

Ingredients

(till 4 personer)

6-8 Bradley rökta italienska korvar

500 g torkad eller färsk pasta (bilden här med fusillini)

2 msk olivolja

4 medelstora, mogna, färska tomater - skär i stora tärningar

150g unga spenatblad, parmesanspån att servera, salta och peppra

Preparation

De flesta av de stora snabbköpen erbjuder "italiensk korv" i sina korvsortiment - det betyder att de har kryddat dem med vitlök, fänkålsfrö och en touch av chili - och jättegoda är de också. Så jag gav dem lite extra Bradley Smoker-smak också. 

*Detta recept är lämpligt för nybörjare

Korvarna är inte botade på något sätt, bara varmrökt.

Ställ in Bradley Smoker-skåpet på 100°C och lägg till tio, eller så, ekbisquetter i högen.

Placera de färska korvarna på galler (jag rökte två korvar och förvarade några i frysen efteråt) och se till att de är väl åtskilda och inte rör vid varandra (detta tillåter fri rörlighet för rök till alla områden).

Rök i 2-3 timmar beroende på hur stark du vill ha röksmaken och kontrollera att du har en kärntemperatur på 68°C eller mer.

Utsidan av korvarna blir härligt röd/orange av röken.

Ta bort, låt svalna och kyl tills de behövs. Kom ihåg att de inte har något botemedel så du bör äta dem inom ett par dagar (eller frysa dem). Skiva tunt för smörgåsar om du vill använda dem kalla, eller skär dem i bitar för följande goda kvällsmat.

Metod:

Skär de rökta korvarna i bitar och lägg i en stor sautépanna tillsammans med olivoljan, fräs i ett par minuter och tillsätt sedan den tärnade tomaten.

Sänk värmen och koka i ytterligare 3 minuter och höj sedan värmen, tillsätt spenaten och lite kryddor och koka i 1-2 minuter eller tills spenaten har vissnat.

Ta av från värmen och håll varmt.

Koka upp en stor kastrull med vatten, tillsätt en matsked salt och pastan.

Koka enligt anvisningarna på förpackningen, låt rinna av och fördela mellan värmda pastaskålar.

Fördela den varma korven, tomaten och spenaten mellan skålarna och tillsätt en rejäl malning av svartpeppar och lite parmesanspån.

Servera omedelbart.

Ek
 Trä

Ekbisquetter för Bradley Smokers

Det mest mångsidiga träet av dem alla är ek. Passar särskilt bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm och vilt.

Shop Now