Hot dog and chips on a plate

Bacon inslagna korv med rökt Ketchup



Rökt korv är något som är ganska vanligt. Men det här receptet är att röka bacon inslagna korv! För oss alla som bara inte kan leva utan bacon är detta den perfekta vridningen till en vanlig hotdog. Om du har bläddrat igenom våra recept ganska mycket, kommer du att se att vi alltid försöker göra något nytt som inte har gjorts ännu. Så för att krydda denna bacon inslagna rökt hotdog, avslutar vi den med, ja …………. Rökt ketchup! Oavsett om det är på en hotdog eller något annat, måste du prova rökt ketchup. Det är nu en av mina favorit saker att lägga i min rökare, bredvid korv, briskets etc. Ha kul!

Ingredients

För den rökta korven:

8 Färsk honungsvitlökskorv från butik

16 baconskivor

För rökt ketchup:

2 koppar ketchup

2 Tbsp melass

1 Tbsp stark sås

Preparation

För den rökta korven:

Varva varje korv med 2 baconskivor.

Lägg korvarna sida vid sida på rökgaller och se till att de inte rör vid varandra.

Starta rökaren med valfria träbisquetter (whisky ek fungerar mycket bra!). Sätt upp rökaren till en temperatur på 250 graderºF.

Lägg korvarna i rökaren och koka tills innertemperaturen når 165 graderºF och baconet är brynt och knaprigt. Tiden kan variera beroende på korvarnas tjocklek och storlek. Vanligtvis kan det ta från 2 ½ till 4 timmar

Servera för sig eller i en korvbulle med valfritt pålägg (lök, paprika, senap).

För rökt ketchup:

Ställ in rökaren på 250ºF med valfria träbisketter.

Vispa ihop ingredienserna i en skål.

Häll ketchupen i en engångsfoliepajform.

Lägg ketchupen i rökaren och rök i 2 timmar, rör om i ketchupen efter varje timme.

Efter rökning, rör ner lite vatten om såsen är tjockare än önskat.

Förvara i en lufttät behållare i kylen i upp till 2 veckor.

Whisky
Ek

Whisky Oak Bisquettes för Bradley Smokers

Speciellt skapad för att ge en distinkt smak till alla rätter. Passar bra med rött kött, fläsk, fisk (särskilt lax) och tungt vilt.

Shop Now