Baconlindad rökt Fläskfilé Recept
Prova det här receptet på baconlindad rökt fläskfilé, fylld med spenat och svamp. Laddad med smaker och mycket hälsosam. Experimentera med Alder, Apple eller Hickory bisquettes. Allt kommer att fungera utmärkt.
Ingredients
2 Fläskfilé
2 msk smör
3 vitlöksklyftor - hackade
½ lök - finhackad
3 koppar spenat
2 koppar svamp - skivad
½ tsk salt
½ tsk svartpeppar
10-12 baconskivor
Bradley Flavor Bisquettes – Äpple, körsbär eller Hickory
Preparation
Putsa fläskfilén från valfritt fett och hinna. Håll kniven horisontellt, skär fläskfilén på mitten, var noga med att inte tränga igenom den andra änden.
Smält smöret i en stekpanna och tillsätt sedan lök och vitlök. Koka i några minuter och tillsätt sedan spenat, svamp, salt och peppar. Koka, rör om ofta, tills grönsakerna är genomstekta. Ta bort från värmen och kyl till rumstemperatur. När grönsakerna har svalnat, häll ner grönsakerna i en matberedare och mixa tills de är fint och jämnt malda.
Fördela spenat- och svampblandningen jämnt i fläskfiléns öppningar. Stäng filén och se till att blandningen stannar kvar i fickan på köttet.
Varva filén med baconet och lägg på ett rökgaller. Det kan vara klokt att ha filén med den uppskurna sidan uppåt, så att grönsaksblandningen stannar i fickan och inte ramlar ut.
Ställ in rökaren på 275°F med valfria Bradley Flavor Bisquettes (äpple, körsbär eller Hickory alla fungerar utmärkt).
Rök fläsket tills det når en innertemperatur på 155°F och baconet är renderat och börjar bli knaprigt. Detta bör ta cirka 2 - 2 ½ timme.
Ta bort fläskfilén från rökaren och låt dem vila i ca 10 minuter. Skiva i 1 tums medaljonger och servera.
Recept av: Steve Cylka
Äpple
Trä
En lätt, fruktig och lätt söt rökarom som passar ihop med fågel, nötkött, fläsk, lamm och ost.
Shop Now