Rökt Tempeh Recept
Köttlösa måndagar behöver inte vara intetsägande. Här är ett fantastiskt vegetariskt recept som säkert kommer att glädja alla hemma!
Ingredients
3 msk sojasås
1 msk risvinäger
1 msk farinsocker
½ tsk chilipulver
1 tsk vitlökspulver
8 oz. Block av tempeh
Bradley Flavor Bisquettes – Mesquite
Preparation
Skär tempen i långa strimlor, ungefär som strimlor av bacon.
Vispa ihop sojasås, vinäger, farinsocker, chilipulver och vitlökspulver för att göra marinaden.
Lägg tempeh-remsorna i en påse och häll marinaden över.
Förslut och ställ i kylen över natten.
Nästa dag, förvärm rökaren till 200°F med Mesquite Flavor Bisquettes.
Ta bort tempeh-remsorna från saltlaken och lägg dem på ett galler.
Lägg i en rökare och rök i 1-2 timmar, vänd på halvvägs.
Ta bort från rökaren och servera som du skulle göra bacon – stekt till frukost, eller i hemgjord Mac n' Cheese!