Smoked Ring Bologna Recipe

Rökt Ringbologna Recept



Detta är mitt favoritrökade ringbologna -recept. Det är lite annorlunda än de andra jag har provat. Men eftersom folk sa till mig att det var så bra, bestämde jag mig för att dela det. Jag brukar kalla det "min kinda ring bologna"

Observera att selleripulver inte är malda selleri frön. Jag använder dehydratiserad selleri mark i pulver, eftersom det har smak mer som selleri. För mig kan markfrön ge en bitter smak.

Jag använder 32mm svinhöljen. Det är viktigt att värma din rökare till 160ºF eftersom du tappar värmen när du laddar. Börja sedan öka temperaturen gradvis, enligt instruktionerna. Jag applicerade 3 timmars pekannötter och det visade sig bra.

Ingredients

4 Lb magert nötkött eller viltkött

1 Lb fläskrumpa

1 kopp destillerat isvatten

1 kopp fettfri torrmjölk, fluff och sked i måttbägaren, svep sedan med en smörkniv

¼ kopp + 2 msk packat farinsocker

2 msk + 2 tsk mald koriander

1 msk + 1½ tsk inläggningssalt

1 msk + 2 tsk grovmalen svartpeppar

1 msk granulerad vitlök

1 ½ tsk mald selleri, den uttorkade sorten

1 tsk kur #1

Preparation

Skiva köttet i strimlor som passar ner i halsen på din kvarn och frys delvis.

Blanda alla torra ingredienser i isvatten tills det löst sig och ställ in i kylen.

Skölj och blötlägg höljena i varmt vatten med en skvätt vinäger och ställ åt sidan.

Mal delvis fruset kött genom 6 mm tallrik.

Blanda i kryddor tills det blir klibbigt. Ladda fyllaren.

Skär 22 tum långa svintarm, skjut höljet på ¾″ fyllningshorn, knyt en knut 2″ från änden.

Fyll till 2″ från den andra änden, vrid och knyt höljet. Knyt sedan ihop de lösa ändarna och häng dem på rökpinnar.

Häng i rumstemperatur tills höljena är torra.

Värm upp rökaren till 160ºF, du kommer att förlora mycket värme när du laddar. På så sätt får allt i rökaren mer överföringsvärme.

Lägg korv i rökaren, sänk rökarens temperatur till 110ºF, ventilera vidöppen.

En timme senare, börja röka och höj temperaturen till 120ºF. Jag gjorde 3 timmars Pecan på dessa.

En timme senare, höj temperaturen till 130ºF.

En timme senare höj temperaturen till 140ºF.

När röken är klar, dumpa och fyll på vattenpannan med VARMT vatten och höj temperaturen till 150ºF.

En timme senare höj temperaturen till 160ºF.

En timme senare höj temperaturen till 170ºF och håll den där tills korvens IT når 152ºF.

Ta bort och kyl i ett isvattenbad tills det har sänkts till 100ºF.

Häng i rumstemperatur för att dropptorka och blomma.