Smoked sausage and shrimp gumbo

Rökt Korv och räkor Gumborecept



Detta recept gör en kryddig skaldjursmiddag packad med smak från den rökt korv. Servera över ris.

Ingredients

½ Kopp olja

½ Kopp mjöl

1 lök - tärnad

1 grön paprika - kärna ur och tärnad

3 stjälkselleri - tärnade

4 vitlöksklyftor - finhackad

1½ pund rökt korv - skivad

2 koppar skivad okra

8-10 dl nötbuljong (kyckling, grönsaksbuljong eller skaldjursfond fungerar också bra)

1 burk (28 oz) tärnade tomater

1 msk salt

2 tsk mald svartpeppar

½ Tsk cayennepeppar

½ Tsk mald vitpeppar

1 tsk torkad timjan

1 pund räkor - skalade och deveirade

Kokt ris

Preparation

Med olja och mjöl gör du en medium mörk roux. Tillsätt oljan i en kastrull och värm på medel/låg värme. Vispa i mjölet, lite i taget och koka under konstant vispning tills rouxen blir slät utan klumpar. Fortsätt koka, rör hela tiden med en träslev tills rouxen får en hasselnötsbrun färg.

Rör ner lök, paprika och selleri och koka på medelhög värme i 5-7 minuter.

Tillsätt den rökta korven och okran. Koka, rör ofta, i ytterligare 8-10 minuter.

Tillsätt buljong, tomater och kryddor. Koka upp och sänk sedan värmen till att sjuda. Låt gumbon koka mycket låg i ca 1 - 2 timmar

Rör ner räkorna ca 20-30 minuter före servering.

Häll gumbo i en skål och toppa eller rör ner ett par skedar ris.