Smoked Pickled Eggs

Rökt Picklade ägg

Dan Shahin

En rökig twist på ett klassiskt recept ...

Ingredients

500 ml inläggningsvinäger

100 g socker

2 lagerblad

1 msk svartpepparkorn

1 msk korianderfrön

6 stora ägg

Frivillig:

chiliflakes

senapsfrön

fänkålsfrön (eller...rödbetor för att färga ägg rosa)

Preparation

Metod:

Koka upp en stor kastrull med vatten och sänk försiktigt ner 6 ägg i det kokande vattnet med en hålslev. Ställ in en timer på 10 minuter för att hårdkoka äggen och ta sedan bort från värmen.

Lägg äggen i ett isbad eller häll kallt kranvatten över dem tills de är helt svala.

Lägg äggen på ett galler och förbered din rökare för kallrökning. Du kan använda vilken smak du vill, men vi använde Pecanbisquettes. Rök i 3-4 timmar.

Medan äggen ryker, blanda alla övriga ingredienser i en kastrull och värm bara tills sockret löser sig helt. Låt svalna.

Sterilisera en burk som förberedelse för betning.

När äggen har rökt klart, lägg dem i burken med saltlaken. Låt dem sylta i minst två veckor innan de äts. Om du försluter burkarna, gör det nu. Vi visste att våra inte skulle hålla så länge, så vi placerade dem helt enkelt i en stor glasburk i kylen.

Pekannöt
 Trä

Pecanbisquetter för Bradley Smokers

Med en söt och mild smak, vilket gör den till Hickorys mildare kusin, pecanbisquetter passar bra med fågel, nötkött, fläsk, lamm, vilt och sjöfåglar.

Shop Now