sliced banana bread

Rökt Banan bröd Med hackade pekannötter och chokladchipsrecept



Frisk, läcker, snabb och enkel att göra. Det här receptet ger dig en fantastisk möjlighet att använda de mogna bananerna som ingen vill äta längre.

Ingredients

5 mogna bananer

2 koppar universalmjöl

1 tsk bakpulver

¼ tsk salt

½ kopp olja

¾ kopp farinsocker

2 ägg, vispade

⅔ Kopp pekannöt eller valnötsbitar

⅔ Kopp chokladchips

Bradley Flavor Bisquettes – Al, äpple eller körsbär

Preparation

Med skalet kvar på bananerna, skiva dem på längden. Placera bananhalvorna med skinnsidan nedåt på dina Bradley Smoker-ställ.

Ställ in rökaren på 250°F med hjälp av milda träbisquetter som al, äpple eller körsbär.

Rök bananhalvorna i 30 minuter. Ta bort från rökaren och kyl till rumstemperatur. Ta bort skalet från bananerna och mosa dem med en gaffel.

Värm ugnen till 350°F.

Smörj en brödform och skaka sedan 1 msk mjöl runt brödformen för att belägga fettet med mjöl.

Sikta mjöl, bakpulver och salt i en skål. Avsätta.

Vispa resterande ingredienser tills de är väl blandade. Vik mjöl (och valfria nötter/chokladchips) i den våta blandningen tills mjölet är precis fuktigt (mixa inte med mixern då brödet kan bli för tätt).

Häll i brödform och grädda i 65-75 minuter eller tills en tandpetare i mitten kommer ut ren.

Kyl på galler.

Recept av: Steve Cylka