Smoke & Herb Carbonara

Rök & ört Carbonara receptDetta krämiga pastarecept är ett enkelt recept att göra när du är ganska hungrig. Det är superfyllning och har en fantastisk kombination av sådana läckra smaker.

Ingredients

500 g spagetti

3 vitlöksklyftor - hackade

3 knippen rosmarin - rengjorda & finhackade

1½ Bägare Pecorino Romano - fint riven

3 råa ägg

Mugg för pastavatten

Färsk svartpeppar

Preparation

(Fläskkinden är normalt bara härdad för Guanciale, men den är så fet att den tar fantastiskt rök. Du får krispiga, klibbiga poppar av rökigt bacon genom hela den rika emulgerade pastasåsen, ett fint djup från den rostade vitlöken och parfymen av rosmarin som lyser upp hela rätten. Rosmarinen fungerar så bra med Porkyness, syrlig Pecorino och färsk svartpeppar.)

Skiva upp din guanciale och lägg den i Bradley Smoker för att kallröka i 2 timmar i Apple Wood. Kupa ihop det i en kall gjutjärnspanna. Allt annat förbereds i förväg, pastan går ihop väldigt snabbt.

Gör Guancialen till lardon, när de är fina och bruna, stäng av värmen och ta bort lite av fettet. Lägg pastan i en stor kastrull med saltat kokande vatten. Strax innan pastan är klar, sätt på pannbrännaren igen för att steka lardonsna igen så att de blir krispiga, tillsätt hackad vitlök och rosmarin för att rosta i sista minuten för att inte brännas. Skopa ur en mugg pastavatten för att spara till sidan.

Lägg pastan i pannan, blanda med lite pastavatten, sedan osten och äggen, tillsätt mer pastavatten, blanda kontinuerligt för att inte röra ihop äggen på den heta pannan och för att få en jämn emulgerad sås. Avslutade med massor av grov färsk knäckt svartpeppar och garnerad med mer pecorino.

Recept av: beefbaecon