Smoked Soy Marinated Eggs Recipe

Rökt soja Marinerade ägg ReceptFör att förbereda detta recept på rökta sojamarinerade ägg kallröker jag bara ett av föremålen, till exempel bara äggen. Som ett resultat kommer röken från det ena föremålet att tränga in i betningslösningen. Dessutom kommer det att ge en rökig smak till allt. Om du röker alla ingredienserna kan du tycka att röksmaken är överväldigande. Jag röker mina ägg i två timmar med pekannöt. Använd 1 timme och 20 minuter hickory. Ju mer vinäger och ju längre äggen stannar i inläggningslösningen, desto mer "gummiaktig" blir äggvitan.

Ingredients

6 stora ägg

5 vitlöksklyftor, skalade

3 torkad chiles de árbol eller 1 tsk. krossade rödpepparflingor

¾ kopp sojasås

3 msk mirin (söt japanskt risvin)

2 msk okryddad risvinäger

Rostade sesamfrön (till servering, valfritt)

Preparation

Gör i förväg: Ägg kan marineras 2 dagar i förväg. Täck och kyl.

Sänk försiktigt ner äggen i en stor kastrull med kokande vatten. När vattnet återgår till en svag koka, koka i 7 minuter. Använd en hålslev, överför till en skål med isvatten och låt svalna i 2 minuter (äggen kan fortfarande vara lite varma). Ta bort äggen från isvattnet och skala.

Koka under tiden vitlök, chili, sojasås, mirin, vinäger och 2 dl vatten i en medelstor kastrull. Sänk värmen; sjuda i 5 minuter. Ta av från värmen och tillsätt ägg. Låt sitta i minst 1 timme.

För att servera, låt rinna av ägg, kvarta och strö över sesamfrön om så önskas.

Ju längre du låter dem sitta, desto mer smak kommer de att plocka upp, men om du bara har en timme, servera äggkvarter med lite av inläggningsvätskan droppad över för extra smak.