Salami Recipe

Rökt Salami Recept (kyckling, fläsk, nötkött eller vildt spel)Det finns många typer av salami. De flesta slag torkar i många veckor, och de är varken kokta eller rökt. (I korvstillverkarens jargong har torrt härdning en speciell betydelse; det betyder att torka rå korv under kontrollerade temperatur- och fuktförhållanden, tills korvvikten har minskats med en viss procent.)

Denna produkt innehåller ingredienser som är vanliga i salamis, men bearbetningen är mer som Bologna; Det är inte torrt, och det är helt kokt. kycklingfläsk, nötkött eller vildt spel

Ingredients

4 fibrösa höljen – 2,5 tum (6,4 cm) i diameter och 12 tum (30 cm) långt

3 pund (1362) nötköttchuck

2 lbs (908 g) fläskaxelrumpa

(Det är viktigt att notera om du vill prova olika köttprodukter, såsom kyckling eller tonfisk, måste du ta med fläskfärsen för att fungera som bindemedel)

7 ½ tsk. (37,5 ml) Bradley Sugar Cure (använd inte mer än denna mängd)

1 tsk (5 ml) salt (valfritt – se steg #1 nedan)

4 tsk (20 ml) svartpepparkorn, knäckta

2 tsk (10 ml) paprika

1 tsk (5 ml) svartpeppar, mald

1 tsk (5 ml) lökpulver

1 tsk (5 ml) vitlökspulver

½ tsk (2,5 ml) muskotnöt

½ tsk (2,5 ml) kryddpeppar

¼ tsk (1,25 ml) cayennepeppar

2 msk (30 ml) lätt majssirap

½ kopp (120 ml) vatten

1 kopp (240 ml) finpulveriserad skummjölk

Obs: Om köttet väger antingen mer eller mindre än 2,25 kg, måste mängden kurblandning vara proportionell mot den vikten. Till exempel, om köttets vikt är 1,15 kg, måste varje ingrediens, inklusive Bradley Cure, skäras på mitten.

Preparation

Höljena och köttet:

Blötlägg fibrösa höljen i vatten i 30 minuter före användning.

Mal de 3 pund (1362 g) nötköttchucken och 2 pund (908 g) av fläskaxelrumpa med en 3/16-tums (4,8 mm) tallrik.

Smaksättningarna:

Blanda kryddor, vatten och mjölkpulver i en stor skål tills ingredienserna är perfekt blandade. (För en normal saltsmak, tillsätt valfri 1 tsk salt; för en mild saltsmak, utelämna saltet.)

Tillsätt köttet i kryddblandningen och blanda väl. Knåda i ca 3 minuter.

Stoppa in korvblandningen i fibertarmen. Sätt i kabelsonden på en elektronisk termometer i den öppna änden av en av korvarna. Stäng höljet runt sonden med slaktgarn.

Kyl salamin över natten.

Rökning:

Ta ut korven från kylskåpet och placera den i en rökare som har värmts upp till 150°F (65°C). Se till att spjället är helt öppet medan du torkar ytan.

Behåll denna temperatur utan rök tills höljet är torrt vid beröring. (Alternativt, torka höljet framför en elektrisk fläkt.)

Höj temperaturen till 160°F (71°C) och rök korven i 3 till 6 timmar.

Efter rökning i 3 till 6 timmar, höj temperaturen på rökaren till 320°F 160°C. i ytterligare 2-3 timmar tills den inre temperaturen är 160°F (71°C).

Kyl:

Så snart tillagningen är klar, kyl korven i kallt vatten tills innertemperaturen sjunker under 100°F (38°C). Kyl över natten innan användning.

Instruktioner utarbetade av Warren R. Anderson, författare till Mastering the Craft of Smoking Food.