Seasoned Smoked Eggs Recipe

Kryddade rökta ägg recept



Letar du efter en unik twist på deviled ägg? Prova detta rökt äggrecept, perfekt för aptitretare eller snacks. Dessa vaktel eller kycklingägg kokas, belagda med en blandning av salt, peppar och vitlökspulver, sedan kallrökad i 40 minuter, vilket ger en läcker rökig smak till det traditionella devilerade äggreceptet.

Ingredients

4 Oz granulerat salt (ej joderat) eller koshersalt

2 tsk mald svartpeppar

2 tsk vitlökspulver

4 doz vaktelägg (eller 6-10 stora kycklingägg), hårdkokta och skalade

Preparation

I en kastrull, täck äggen med 1 tum kallt vatten och koka tills äggen är kokta.

Ta bort äggen från värmen, låt rinna av och svalna i iskallt vatten. Skala äggen när de är tillräckligt svala att hantera.

Medan äggen kokar, placera de tre första ingredienserna i en ziploc-påse (1 gallon storlek) och skaka för att blanda alla ingredienser.

Tillsätt sedan äggen som har kokats och skalats och skaka tills alla ägg är jämnt belagda. Lämna äggen i påsen, ställ dem i kylen i minst två timmar.

Ta ut ägg från kylskåpet, ta ut dem ur ziploc-påsen och kallröka ägg i 40 minuter, med ditt favoritträ.