Chinese Tea-Stained Smoked Eggs

Kinesiska Tea-Stuppnått Rökt ägg

Dan Shahin

Kinesiska tefläckade rökta ägg har estetiska och gastronomiska egenskaper som jämnar ut vinterns taggiga kanter.

Ingredients

6 matskedar mörk sojasås

2 lagerblad

1 tesked Sichuan pepparkorn

1 hel stjärnanis

2 små kanelstänger

2 teskedar socker

1 tesked salt

2 svarta tepåsar (eller 2 matskedar lösblad)

2½ koppar vatten

Preparation

Metod:

Koka upp en stor kastrull med vatten och sänk försiktigt ner 6 ägg i det kokande vattnet med en hålslev. Ställ in en timer för äggen. 6 ½ minut för mjukkokt, 8 ½ minut för medium eller 10 minuter för hårdkokt. Ta sedan bort från värmen.

Lägg äggen i ett isbad eller häll kallt kranvatten över dem tills de är helt svala.

Om du vill skapa en fläck med marmoreffekt, knäck försiktigt äggskalet runt om med baksidan av en tesked. Man vill inte spricka så hårt att det skapar en buckla eller gör att skalet helt lossnar från ägget.

Ett annat alternativ är att ta bort äggskalen. Detta kommer att smaka likadant, men det övergripande utseendet på äggen kommer att vara mörkt i motsats till marmorerade

Oavsett om du har lämnat skalen på eller av, lägg äggen på ett galler och förbered din rökare för kallrökning. Du kan använda vilken smak Bisquette du vill. Se smakguiden här. Rök i 2-3 timmar.

Medan dina ägg röker, förbered marinaden. Blanda ihop alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. När det kokar, sänk värmen för att sjuda i 10 minuter. Ta bort tepåsarna, eller om du använder lösbladste använd en sil för att separera. Låt svalna helt.

När äggen har rökt klart, lägg dem i en burk med marinaden och låt stå i 24-48 timmar. Även om vinäger är ett konserveringsmedel rekommenderar vi att du förvarar din burk i kylen.

Njut av!