Cold Smoked Devilled Eggs

Kallrökt Devilled Eggs

Dan Shahin

Rökta djävulsägg är en häpnadsväckande twist på en gammal klassiker.

Ingredients

4 matskedar majonnäs

1 ½ tesked engelsk senap

¼ tesked chilipulver (eller paprika)

3 droppar tabascosås

2 matskedar extra virgin olivolja

2 matskedar nykokt vatten

1 tesked havssaltflingor (efter smak)

2 tsk finhackad gräslök

12 stora ägg

Preparation

Metod:

Koka upp en stor kastrull med vatten, en som är stor nog att rymma 12 ägg på sina sidor, och när den väl kokar, sänk försiktigt ner äggen i vattnet ett i taget. Koka upp igen och ställ sedan in en timer på 10 minuter.

Förbered ett isbad för äggen. Om du inte har någon is, ställ helt enkelt grytan under kallt rinnande vatten direkt efter att de har kokat. Låt äggen svalna helt. Skala sedan försiktigt äggen och använd en pappershandduk för att torka dem. Om de är blöta kommer färgen från röken inte att fastna jämnt på äggen.

Förbered din Smoker för användning med Cold Smoke Adapter och välj dina Bisquettes, (vi använde Chili Cumin.) Lägg nu dina ägg i rökaren i 2-4 timmar, beroende på hur rökiga du vill att de ska vara.

När de har rökt klart skär du dem i halvor, på längden. Använd fingrarna och ta försiktigt bort äggulorna och lägg dem i en skål. Välj dina snyggaste äggvitehalvor och lägg dem på ett serveringsfat, redo att fyllas på igen. Du behöver mer äggula än vita om du vill att de ska fyllas över brättet, så oroa dig inte för att äta mindre än perfekta vita medan du väntar på den slutliga produkten!

Tillsätt majonnäsen, den engelska senapen, saltet och paprikan och några droppar tabasco i skålen med kokta äggulor. Rör om väl och mosa med en gaffel. Om du har en stavmixer, ge den en blixt. Tillsätt oljan och mixa igen tills den blir tjock och slät i konsistensen. Du kanske vill smaka av det vid det här laget och tillsätt eventuellt mer krydda det kan behöva. Fortsätt långsamt, lägg till lite i taget och smaka av allt eftersom.

Om du har en spritspåse, passar det var ett stjärnmunstycke, men i ett nafs, en Ziplock-påse duger. Skeda i blandningen, packa den ända ner till botten av påsen. Fyll nu den urholkade äggvitan med guleblandningen i spritspåsen.

Strö över lite chilipulver (eller paprika) och garnera med gräslök.

Servera omedelbart.

Chili spiskummin
Blandning

Chili Cummin Bisquettes för Bradley Smoker

Chili spiskummin bisquettes ger en varm rökig smak med en liten kick till din mat. Passar bra med nötkött, fläsk, fågel och grönsaker.

Shop Now