Hur man gör rökt Mac & Triple Cheese
Denna rökt Mac & Triple Cheese är den krämiga maträtten du letade efter!
Ingredients
16 Unce armbågsmakaroner
8 uns färskost, skuren i tärningar
2 ½ kopp halv och halv, plus mer efter behov
1 ½ kopp cheddarost
1 ½ kopp strimlad rökt mozzarella
1 kopp panko ströbröd
5 msk kylt smör, plus mer för beläggning av gjutjärn
2 msk smör, smält
1 tsk varm sås, eller mer efter smak
1 tsk torr senap
¾ tsk svartpeppar
Preparation
Förvärm din rökare till 180°F (82°C).
I en stor järnpanna, kombinera hälften och hälften, färskost, kylt smör, varm sås, torr senap och peppar.
Placera stekpannan inuti rökaren och rök blandningen i 30 minuter. Du kan använda hickory bisquettes för detta recept.
Koka makaronerna 1-2 minuter mindre än vad anvisningarna på paketet kräver.
Häll av pastan, skölj med kallt vatten, låt rinna av igen och lägg tillbaka i grytan. Blanda den kylda pastan med de rivna ostarna.
Ta bort såsen från rökaren och höj temperaturen till 320°F (160°C).
Häll den rökta såsen över pastan, rör försiktigt.
Ta en annan järnpanna och täck insidan med 1 msk kylt smör. Häll makaronerna och osten i stekpannan.
Kombinera ströbröd med 2 msk smält smör och fördela över toppen av makaronerna.
Ta pastan till rökaren och rök den tills toppen är lätt brynt (ca 40 minuter). Servera den med lite paprika som pudras på toppen.