Cured & Smoked Egg Yolks

Cured & Rökt äggulor

Dan Shahin

Rökt och salttorkad äggula är en otrolig umamirik smaksättare. Lite som hårdost. Och faktiskt kan du använda den var som helst där du kan använda parmesan. Riv helt enkelt den fasta äggulan direkt över pasta, soppor, biff eller sallader. Den kommer att belöna dig med fjäderlätta spån som tillför smörig rikedom, rökigt djup och underbart förstärkt "ägg"-smak.

Ingredients

12 äggulor (eller så många du vill)

Mycket salt

Eventuella örter, kryddor eller rubs (efter smak)

Preparation

Metod:

I en icke-frätande skål, till exempel en glas- eller Pyrexbricka som används för stekar, etc., fyll nästan halvvägs med salt. Skaka försiktigt brickan för att platta ut saltet.

Skapa jämnt fördelade fördjupningar i saltet med hjälp av ett ägg.

Separera försiktigt varje äggvita från gulan över en stor skål. Häll försiktigt äggulorna, en i taget, i varje enskild fördjupning som gjorts i saltbrickan.

När brickan är full, täck försiktigt med mer salt tills alla äggulor är täckta. Lägg ett lock eller plastöverdrag över brickan och gör plats i kylen så att den kan härda i minst 5 eller upp till 7 dagar.

Ta ut brickan från kylen och gröp försiktigt ut äggulorna, lägg dem på en tallrik eller i en medelstor skål. Du måste sedan skölja dem i kallt vatten.

Torka av och lägg på ditt galler (Magic Mats skulle vara användbar här) och lägg äggulorna i rökaren vid 60 grader Celsius i 4 timmar med ditt val av Bisquettes. Lönn eller Al skulle göra sig bra.

Kontrollera en av äggulorna efter 4-timmarsmärket och se bara till att mitten är hårt att röra vid. Om det är så är de klara. Om inte, sätt tillbaka dem i Smoker och kontrollera varje halvtimme eller så tills de är klara.

När den svalnat, placera i en lufttät behållare och förvara i kylen för oss till 3 månader. De rökta och saltbottnade äggulorna är ett utmärkt tillskott till soppa, sallad, pasta, biff eller någonstans där du kan använda hårdost.

Riv dem bara på din maträtt!

Lönn
 Trä

Lönnbisquetter för Bradley Smokers

Med en milt rökig, söt och subtil smak är Maple Bisquettes perfekta för att röka kalkoner och förhöja smaken hos fågel och fågelvilt.

Shop Now