Vildsvinsrevben 3-2-1 Metod
Vad är "3-2-1-metoden"? 3 timmars rökning för smaksättning och bark! 2 timmar inlindad till ömhet. Vi använder folie för revbensspjäll, men du kan använda persikopapper eller liknande! 1 timme för att glasera och avsluta!
Ingredients
1 Ställ med vildsvinsrevben
50 g smör
75 ml äppeljuice
75 ml äppelcidervinäger
2 msk ljust farinsocker
1 msk gul senap eller varmsås
Valfri glasyr:
50 ml BBQ-sås eller 25 ml äppeljuice & 25 ml äppelcidervinäger:
4 msk ljust farinsocker
2 msk salt
1 msk chilipulver
1 msk söt paprika
1 msk lökpulver
1 msk vitlökspulver
Preparation
Metod:
Börja med att kombinera alla rub-ingredienserna och blanda väl.
Belägg revbenen med ett tunt lager amerikansk gul senap eller någon varm sås för att hjälpa rubbet att fastna, vad du än har!
Belägg revbenen jämnt med rubbet. Du kommer förmodligen att ha för mycket rub och så om du har några överblivna håll detta i en burk till din nästa sats.
Ställ in din rökare på 115C med rökinställningen påslagen. Vi använder hickory bisquette men du kan använda vilken smak du vill.
Väl uppe i temperatur, lägg revbenen i rökaren och låt röka i 3 timmar.
Efter tre timmar, ta bort revbenen från rökaren och lägg på lite folie.
Tillsätt smör, äppeljuice, cidervinäger och resterande socker.
Slå in revbenen och övriga ingredienser i folien och lägg tillbaka dem i rökaren.
Rökinställningen kan nu stängas av.
Fortsätt koka revbenen i 115C i ytterligare 2 timmar.
Efter 2 timmar ta revbenen ur rökaren och packa upp från folien.
Sätt tillbaka dem på rökaren vid 115C med rökinställningen avstängd i en sista timme eller tills du når önskad ömhet som du letar efter.
Innan du sätter tillbaka dem på rökaren kan du lägga till en valfri glasyr.
En del av juicerna från folien kan fungera, eller din favorit BBQ-sås eller till och med lämna torrt och ge dem en sprit med lite äppelcidervinäger och äppeljuicekombination (50/50-blandning).
Valet är ditt!
Hickory
Trä
Den starka och söta smaken av Hickory Bisquettes gör den till en av de mer populära träslagen för rökning, och passar särskilt bra med fjäderfä, nötkött, fläsk, vilt, sjöfåglar, nötter och ost.
Shop Now