
Varm Rökt lammstek
Detta enkla rökta lammstek blir SÅ mört, saftigt och fullt av smak. Det kommer bokstavligen att slå av dina strumpor.
Ingredients
2 kg lammstek
1 lök vitlök
1 gäng färsk rosmarin
1 citron
Olivolja
Preparation
Metod:
Ta ut lammet ur kylen 1 timme innan du ska tillaga det, så att det blir rumstemperatur.
Slå på rökaren och ställ in den på 110C och när den är uppe i temperaturen slå på röken. Vi använde bisquetter med körsbärsträsmak till våra men du kan välja att använda vilken Bradley Flavor Bisquette du vill.
Bryt upp vitlöksklyftan i klyftor och skär dem sedan på mitten.
Med en parkniv sticker du försiktigt igenom hålen i fingerspetsstorlek över hela lammbenet. I varje hål lägg 1 bit vitlök och en kvist rosmarin.
Krossa resterande vitlök i en skål, tillsätt resten av den finhackade rosmarinen, riv i citronskalet och ringla i en rejäl klunga olja, blanda sedan ihop.
Krydda lammet med havssalt och svartpeppar, ringla sedan över marinaden och gnid över hela köttet.
Lägg lammet i rökaren och rök i cirka 2-3 timmar tills innertemperaturen är 57C för medium rare eller 60C för medium.
Ta ur rökaren och låt vila i 15-30 minuter.
Skär och servera.
Körsbär
Trä

Körsbärsbisquetter ger en mild, söt och fruktig arom perfekt för rökning av fågel, fisk, skaldjur, nötkött, fläsk, lamm, sjöfåglar, grönsaker och ost.
Shop Now