Sydväströkt Hjortkött
Ingredients
2,5 kg (5 lb) viltstek
Gnugga:
0 ml (2 msk) paprika
15 ml (1 msk) chilipulver, mald spiskummin, mald koriander, socker och salt
10 ml (2 tsk) torrt senapspulver, timjan, currypulver och cayennepeppar
Guacamole:
1 avokado, skalad och urkärnad
90 ml (1/3 c) gräddfil
60 ml (1/4 c) hackad färsk koriander
15 ml (1 msk) limejuice
4 till 6 droppar varm sås
Salta och peppra efter smak
Preparation
Kombinera gnidningsingredienser och massera in i viltstek.
Täck med plastfolie och kyl i 6 till 8 timmar eller över natten.
Ta ut ur kylen och låt stå i 30 minuter.
Rökningsmetod:
Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).
Placera hjortstek i Bradley Smoker och använd Mesquite flavor bisquettes rök/kok i cirka 4 till 6 timmar.
Att tjäna:
Blanda alla ingredienser till guacamole i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet. Låt viltkött stå i 5 minuter, skiva och servera med guacamole.