Southwest Smoked Venison Recipe

Sydväströkt Hjortkött



Ingredients

2,5 kg (5 lb) viltstek

Gnugga:

0 ml (2 msk) paprika

15 ml (1 msk) chilipulver, mald spiskummin, mald koriander, socker och salt

10 ml (2 tsk) torrt senapspulver, timjan, currypulver och cayennepeppar

Guacamole:

1 avokado, skalad och urkärnad

90 ml (1/3 c) gräddfil

60 ml (1/4 c) hackad färsk koriander

15 ml (1 msk) limejuice

4 till 6 droppar varm sås

Salta och peppra efter smak

Preparation

Kombinera gnidningsingredienser och massera in i viltstek.

Täck med plastfolie och kyl i 6 till 8 timmar eller över natten.

Ta ut ur kylen och låt stå i 30 minuter.

Rökningsmetod:

Förvärm Bradley Smoker till mellan 105°C och 120°C (220°F och 250°F).

Placera hjortstek i Bradley Smoker och använd Mesquite flavor bisquettes rök/kok i cirka 4 till 6 timmar.

Att tjäna:

Blanda alla ingredienser till guacamole i en mixer eller matberedare och mixa till en slät smet. Låt viltkött stå i 5 minuter, skiva och servera med guacamole.